den hårda sanningen

Det känns inte bekvämt någonstans att säga de här orden, och det är lite med en klump i halsen jag gör det.
Men nu måste Living visa vad han går för inom två månader, sen åker han. Högst eventuellt som ridhäst om jag hittar en lämplig köpare, mer troligt till hästarnas himmel för att slippa göra honom till en vandringspokal.
Två månader gubben, show me now!


Error. Reset

Jag vill börja om. Bara trycka in resetknappen och få en del saker ogjorda, andra gjorda på annat sätt. Var sitter knappen?

så var det lilla roliga över

Sista dagen då. Blä och woho. Chefen på bra humör, hysteriska skratt med Johan och Malin i fikarummet, jag och Malin räddade (dödade) en svala, och dagen har helt enkelt varit bra. Jag kände ingen större ångest när jag gick, kommer ju tillbaka helger och sådär.



    

the end was top notch

Sommaren närmar sig sitt officiella slut. Idag "sa jag upp mig". Jag har ju aldrig varit anställd heller, men jag sa att nu slutar jag efter den här veckan. Det visste dom iofs men jag ville veta att det var säkert liksom. Så imorgon är det jag som packar grejerna och drar. Med blandade känslor, kommer sakna folket helt klart! Men jag träffar dom igen. Kommer nog få jobba en del helger framöver när två går på pappaledighet och sånt.

Sommaren hos Stefan Hultman avslutades på optimalt sätt igår. Selade ut min första häst för stallet, Zyrano Boko. En rikitgt härlig treårshingst efter From Above. Det har tagit tid för mig att lära mig tycka om honom, förut var han enbart jobbig. Men nu är han min favorit, inte blev det sämre efter gårdagen heller.
Örjan kungen Kihlström körde. Jag var måttligt nervös när dom körde upp till start. Örjan kör fram i dödens, Goop sänder fram sin häst och ger Zyrano en rygg en stund. Goops häst hoppar, ledaren tröttnar, någon utmanar i tredjespår men Zyrano håller undan till en säker seger. Jag var så glad :) Det är ju inte min egna passhäst, men jag har haft honom sammanlagt fyra veckor under sommaren, varav de två senaste veckorna. Man får väl vara lite stolt ändå :) Efter detta var det en skötare som hade svårt att inte dra på smilet på stallbacken.
Ramlade ner i sängen vid tolv, dog rätt snart. Gick upp vid fem igen för jag och Carro skulle åka in med fortkörningshästarna till valla idag. Allt gick bra och hästarna var fina.
Nu är jag helt slut för stunden. Min rygg har sagt upp sig. Det kan komma typ attacker ett par gånger o  dagen när musklerna bara krampar, och det enda som får mig att inte må illa och vilja spy av smärta, är att inta ryggläge i fikarummets soffa. Fick sådär på valla igår, jag kunde inte ens stå och spola av mina grejer i spolhallen. Det var bara att gå och sätta sig och invänta bättre tider. Helt jobbigt :/

Nej, min kära sambo Hannah har lagat mat till mig nu. Ska kravla mig bort till köksbordet :)

feber

Tror jag har lite feber, och känner mig helt weird i skallen, typ fyllt med bomull, och ögonen kliar. Orkar inte bli sjuk :(
Därför spenderas min lediga dag i soffan med kladdkakemuffins och dåliga tv-serier. Hästen borde tränas, jag har fortfarande ingen motivation. Men den börjar komma tillbaka, jag längtar tills jag får sela ut honom till kval på valla. Det gör jag verkligen, men idag känner jag inte för att köra.

Jobbar i helgen, halv dödsångest. Men jag har ringt stuteriet idag och hört efter om jobb. Snackade in på telefonsvararen, hoppas han ringer tillbaka snart. Pratade ju med Tommy igår om att fortsätta hos Hultman. Sa att hela september går i alla fall åt till utlandsresa och körkortsfixande. Sen kan jag inte lova något.Får se vad som händer :)

Känsn konstigt att se alla Wångenelevers statusuppdateringar på Facebook. Det packas, fixas stallplatser och planeras för resa till Jämtland och ännu ett år i skolan. För tre år sen åkte man upp dit som en förskrämd liten etta, livrädd för att bo ensam, skaffa kompisar, klara livet 70 mil hemifrån. För två år sen åkte man  upp som en betydligt kaxigare tvåa, men man var en i mängden. Vem minns en tvåa liksom? För ett år sen anlände man till Wången som TREA. Sista året, läskit, jobbigt, och redan första dagen började man snacka om att vi snart skulle vara ifrån varandra för alltid.
Så för drygt två månader sen stod man där i vit mössa och sjäng om studentens lyckliga dagar. Nu handlar inte telefonsamtalen om vilket plan man tar upp till Frösön nästa söndag, eller om man ska byta jourvecka eller åka och handla pizza i Nälden. Nu snackar vi att dra ihop en middag i Stockholm, eller ses på Solvalla iförda respektive arbetsgivares profilkläder. De blå jackorna med kronan på ryggen är en förfluten gemensam nämnare :)

lovely måndag

Det är ALLTID lika kul att gå till jobbet måndag morgon. Särskilt när hösten gör sig påmind med äckligt småregn, blåst och hej där ramlade ett gult löv ner framför en. Men jag ser ändå fram emot hösten, det är första hösten på tre år som jag kommer vara hemma liksom. Mysa till det i mitt eget lilla hus i en av fåtöljerna :) Men hösten har ju sina nackdelar, som gör sig påminda när man sitter ute och kör häst på jobbet i snålblåsten med lera och skit. Men återigen, ja jag vet att jag tjatar, men snart Kreta :D :D :D
Har känt mig lite seg idag, efter helgen. Har faktiskt lite halv ångest och haft hela dagen. Var tvungen att ringa ett samtal för att höra efter om jag gjort något dumt. Det känns varken roligt, moget eller särskilt imponerande att ha den här fyllan i ryggen. Lite obehagligt att inte komma ihåg. Blä nej men nog med det. Det händer alla någon gång, hoppas jag.. (a)

Nu ska jag äntligen duscha efter en lång dag. Pappa och jag var tvungna att fixa en hage till hästarna efter jobbet. Men nu väntar dusch, tv, sängen!

spårat var ordet

Jag och Sabina har ju varit gränslöst taggade inför festen som va igår. Vår sjuttis lakritsshots har kanske haft en stor del i det. Det var länge sen vi festade ihop rejält, och när vi har shottarna i handen brukar vi ha jävligt roligt. Så taggat var ordet!
Var i stan med Hannah på dagen, vi köpte skor och så, trevlans! Kom hem halv åttafärjan, då hade folk redan börjat dricka, och dom gick med mig hem eftersom dom satt i kiosken, så då kunde dom lika gärna gå med hem på en gång. Låste upp huset till dom, sprang upp till mig, duschade och bytte kläder i en jävla fart. Öppnade en cube och seeeen gick det bara utför i en ännu jävligare fart. Man låter ju som en fjortonåring som ba "whooo jag var så packad!" men det var galet den här gången. ROLIGT var ordet, och något jävla spårat. Vi förade lite hemma hos mig, trevligt med folk, dricka, spotify och lite regn. Sen åkte vi bort till festplatsen och körde vidare.
Vaknade vid tio av att telefonen ringde. "Mormor" blinkade displayen. Harklade mig och... näe, inte läge att svara. Jag tar det senare :S Och medan jag låg där, törstig och yr, så slog en tanke mig. HUR kom jag hem inatt? Helt seriöst hur faan kom jag hem? Smsade sabina för lite hjälp, och snart var minnet av hemgången lika klart som en tjock dimma :) Var tydligen hemma runt halv fem.
Och klassikern, kolla igenom telefonen. Vilka har jag ringt, smsat? KUL att se vilka ord jag har lyckats stava ihop.
Nu ska jag nog gräva ner mig ännu djupare i mammas kudde här i soffan, innan jag städar, diskar och dammsuger innan mamma och pappa kommer hem,.,,,

opepp :/

Hösten är på ingång, det känns. Regnar mest hela tiden, känns lite småsvalt i luften, det är nästan mörkt när man går till jobbet på morgnarna, löven börjar bli gula på träden. På ett sätt ser jag fram emot hösten. Kura ihop sig under en filt i soffan och kolla på film medan stormen kör järnet utanför fönstret. Men på ett sätt känns det bara jobbigt, hur blir det med jobb och körkort och allt? :/ Känns jobbigt nu.

Men nu ska jag snart gå till bussen och åka till Hannah. Sova där inatt, knalla till jobbet vid fem imorn bitti. Sen är det fan helg! Kanske blir rasta imorgon kväll, om jag är på humör. Annars känner jag för att hyra en film och käka morötter och dipp helt ensam och bara vara. På lördag är det fesssst som gäller, det taggar vi som fan för!

one way, or another?

Har jobbat TRE timmar idag, så jävla skönt. Åkte hem när vi var klara med stallen. Har suttit nergrävd i soffan och kollat på en film jag lånat av Lisa, Coyote Ugly. Den var himla bra faktiskt, en lagom feelgood-film liksom, med en hunk att dregla järnet över.Shiiit vad sniigg :D
Sen försökte jag hyra Benjamin Buttun-filmen på cdon, sån där on demand-film. Men det funkade inte, surt med 39 spänn för "buffrar 67 %".....
Hela förmiddagen har det varit kanonväder, men nubrakade typ helvetet lös med skyfall och världens åska. Regnet bara dånar på taket. Helt sinnessjukt. Hoppas jag inte glömt något ute...

Och nu är det bara 25 dagar tills vi åker till Kreta!!!! :D


äckliga måndag

Det är SJUKT vd trött man kan vara efter att ha jobbat helg. Seriöst, jag höll bokstavligen på att somna närvi käkade frukost på jobbet. Sen satt jag fem minuter på en bänk utanför stallet och höll på att nicka till. tur att jag vaknade så inte Stefan såg när han kom in från backen :P
Men som jag sagt förut, man kommer ju på ett eller annat sätt i mål till slut. Eftersom jag bytt person jag jobbar för så blev jag blåst på den lediga tisdagen man normalt har efter jobbhelg. Men vi fixade så jag får jobba halvdag, och kanske vara ledig torsdag också. Så det känns ändå schysst.
Nu ska jag åka hem (sitter hos hannah nu), tvätta lite och käka. Pappa och mamma är på gotland så jag får laga nåt gott själv.
Undrar om man ska slå en signal till brorsan ikväll. Han, Petra och Tiara är ju ute med husvagn Sverige runt :P Det tycker jag är lite gulligt, familjen svensson ute på turné, med campingkortet och allting. Skara Sommarland, High Chaparall...Jag vill ha en sån gullig familj som dom är :) Nog för att det känns rätt avlägset just nu.

Neeej nu ska jag gå till bussen och åka hem :)

sasasaturday

Haft en tuff dag på jobbet. Närå, jobbar med peter och johan i helgen. Riktigt skönt faktiskt, alla jobbar på, hjälps åt och är trevliga så det är rätt kul ändå :) Lång lunch, facebookade lite, käkade en kvarbliven tårtbit, satt sen ute med sandra och kollade på när Johan mekade bilen.
Har nyss vart och käkat med sabina nere på krogen, fia och my kom förbi också. Det var trevligt, och jag är taggad för nästa helg och partyyyy! Jag står för lakritsshottarna den här gången, nu jävvlar.
Ska packa lite jobbkläder och matlåda nu och dra till menhammar o sova. Hoppas jag får vara ledig på tisdag, annars blir det ett sånt där härligt åttadagarsmaraton när det känns som helgen aldrig kommer :P

well, bajjj

men fuck

Allt blev sju gånger jobbigare bara, mer dåligt samvete, förvirring och nästan ångestkänslor som trycker ihop hela bröstkorgen.
Det blev så tydligt att jag längtar tillbaka och kunde göra om vissa grejer, göra dom bättre. Vara tydligare och inte ge mig. Jag hoppas för fan att det kan fungera, jag vill verkligen så gärna vara med dig. Fatta det :(

Jobbar helg, så jävla fittigt rent ut sagt. Jag hatar att jobba helg, det är tamefan det vidrigaste som finns. Inte för att det är direkt jobbigt att göra själva jobbet liksom, det är ju relativt soft. Men att inte få känna den där pirrande fredagskänslan när man hoppar ur stallskorna på fredag eftermiddag och åker hem. Sätta sig utanför huset och öppna en kall smirnoff, blunda och bara älska sitt liv. Vara glad att ha en hel underbar helg framför sig. Helger är GULD när man jobbar, det är något helt annat än under skoltiden helt klart.
Men istället för att öppna en smirnoff så ska jag slå på en film nu och sen somna tidigt. Matlådan packad och alarmet på mobilen ställt på 06.00. Det är pengar, verkligen ja jag fattar väl också det. Men jag känner att den här sommaren har runnit iväg som jag vet inte vad, och att spendera de sista augustihelgerna i frihet vore inte fel.

and breathe

Vilopuls: över normal, orytmisk

snurrigt

Framtiden är för tillfället oviss. Jag känner att ju längre in i augusti vi knallar, desto mer oviss och påträngande blir hösten och min så kallade framtid. För några veckor sen blev jag ju tillfrågad om jag vill stanna i höst. Jag sa att jag skulle fundera, många kanske hade sagt JA! men jag ville helt ärligt fundera på saken. Det skulle ju dom med, eftersom det hänger på hur mycket häst som kommer in till hösten och så vidare.
Och sen dess har jag väl haft en kronisk klump i magen mer eller mindre. Jag vill ju egentligen inte stanna. Jag älskar folket jag jobbar med, vissa mer än andra såklart men en några har man verkligen fäst sig vid och har så kul ihop med. Och vissa dagar på jobbet har vi så jävla kul. Men sen är det resten av dagarna. Jag vet inte, jag är inte gjord för upplägget på det där stället, det passar mig inte alls och jag kommer nog inte trivas särskilt bra när hösten och vintern kommer. Jag är inte gjord för en vardag i sjuk stress där man inte blir lyssnad på och där mans myger runt chefen som katten runt het gröt, vilket humör är han på idag, vågar jag dra till med ett skämt tro?
Så jag vill inte vara kvar. MEN i dagens finanskris med arbetslöshet, uppsägningar, varsel och nerdragningar så kan man fan inte vara så dum att man säger nej till ett jobb. Ett JOBB liksom. Jag pratade i telefon med Ewe idag, och frågade "Hur funkar a-kassa egentligen?" Inte för att jag tänker gå på det, men liksom grejen, man är nitton år, nyss tagit studenten från en av landets bästa skolor i sin bransch, och man har ångest för vad man ska göra efter tre månader. Vill byta linje helt mer eller mindre.

Tur vissa saker håller en över ytan just nu ändå :) Tror jag tänkte bort en hel arbetsdag igår tack vare det, och vips var klockan fyra och jag fick gå hem. Hoppas det håller i sig. 

dags att leja in Aschberg

Vi har en hästhatare här ute på ön. Han hatar verkligen hästar och i synnerhet travekipage som kör förbi hans hus på grusvägen. Igår värmde jag Living på just den vägen, körde förbi hans hus och såg honom på tomten. Holy FUCK. Några hundra meter fram vänder man och kör tillbaka, men jag var så jävla villig att ta stora landsvägen till travbanan :S Nåväl, vände där borta och smackade upp hästen lite extra på bettet för att kunna fly om galningen tänkte göra nåt. Han har ju hoppat ut framför en kompis när han körde och skrikit "stanna hästen". Så kom han springandes över sin tomt när jag kom och ba "AAAH! Vart kommer du ifrån?" Jag saktade ner och svarade. Han sa att han inte tillät träning av travhästar på "sin" väg. Jag ba nej men det är ju allmän väg. Det nekade han till. "Okej men då är det allemansrätten då" sa jag och började köra vidare. Så skrek han "kom aldrig hit igen!", jag bländade av ett leende, vinkade och åkte iväg. Såg kanske kaxig ut men usch vad rädd jag blev. Så obehagligt att höra dom orden liksom, så hotfull. Jag var så jävla förbannad. Pappa ska åka och prata ned honom idag, han har varit värsta seriös och snackat med en granne, kollat kommunens kartor och ringt våra vänner amatörtränarna på gården bredvid, för att ha kött på benen. Funkar inte pappa så ringer jag Aschberg och ber han komma hit med Grannfejden-teamet! Krossa gubben.

helgen

Har haft en härlig ledig helg :) I fredags utgång i stan för att fira Sofia som fyllde 20. Så vi åt och drack lite. Ewe sov hos mig, och vi var så jäävla trötta så vi lämnade gänget runt tolv redan. Åkte och väntade på att Mathilda skulle plocka upp oss. Så körde hon först till där jag bor på jobbet så jag kunde hämta mina väskor där. Träffade Malin och dom, trevligt ;) Sen kom vi hem strax efter två och somnade rätt hårt.
Lördagen bestod av lååång sovmorgon, sen körde jag Living, gick tillsammans med Little, och min ögonsten var jättefin! Verkligen helnöjd med honom såhär långt, det känns bra.
Sen var det bara att duscha och fixa sig för kvällen. Bröderna kom ut liksom några av mammas och pappas kompisar. Vi grillade och drack, för att vid niorycket åka ner till festplatsen där det var rockfest. Bra stämning, mycket cider, kul folk, telefonsamtal som jag helt klart kan vänja mig vid, ja kvällen var lyckad :) Tryckte i mig två kokta med bröd, godare finns ju inte när man är full. Snackade båtar med min kusin och det var riktigt kul :P Dom stängde vid ett och då tyckte jag det var dags för oss att åka hem och inte vidare på efterfest. Ewe mådde lite dåligt :P

Söndag morgon ska alltid innebära lite ångest. Imorgon väntar jobbet igen. Men jag känner ingen ångest, jag längtar bara som fan till nästa helg... :)

RSS 2.0