tillbaka på land

Tillbaka på torra land igen då efter ett dygn på birka paradise. Det var riktigt roligt och jag träffade flera nya människor jag bara härt namnen på men aldrig träffat :)
Men jag visste väl att jag inte skulle följa Kennys råd om att fortsätta dricka när jag vaknade i morse. Det blev inte riktigt bra. Sista timmen låg jag väldigt stilla på "sängen" i hytten och försökte inbilla mig att illamåendet gick över om jag hade två kuddar under huvet. Men på det stora hela var det bara roligt att åka båt!

Är jättetrött nu, ska gå ut och kvällsfodra hästarna och bjussa mina stjärnor på äpplen, sen blir det nog att sova tidigt. 

Imorgon åker jag till Hannah och sover där för jag ska vara på Menhammar i veckan :)

 

Gooooomorron gomorron kära bror!


bra humör

Idag är en bra dag :) Har varit roligt på praktiken hela dagen. På eftermiddagen gick jag med på en guidad visning så jag fick höra all historia om Hovstallet, se alla fina selar och sånt. Helt sjuka selar med massor av guld och silverpläteringar, vågar inte gissa vad dom är värda!
Fick en del beröm också och fick höra att dom var jättenöjda med mig :) Sånt är alltid roligt att höra.
Imorgon ska alla på någon kurs, så jag ska jobba med en gubbe som typ har jobbat där i 30 år förut. Så fick jag äran att rida en häst också, det ska bli jätteroligt :) Ridning ingår ju inte i praktik hos dom men det känns ju roligt att de vågar ge en det förtroendet. Jag tror fan aldrig jag ridit dressyr på stor häst förut, eller jo det har jag nog fan, när jag red privatlektioner i Skå, minns två hästar som var över ponnymåttet :P Annars är jag en ponnyunge. Men det ska bli jättekul att få rida en välskolad häst :)

Nu ska jag äta korv med bröd (underskattad mat!) och kolla på Top model.


semlor är fan inte gott

Vi fick semlor på praktiken imorse, alla kastar sig över kartongerna, och jag tar också en, för att man ska liksom. Men som vanligt, hallvägs (knappt) in i semlan ångrar jag mig djupt. VEM uppfann semlan, och varför är den så jävla överskattad?


godissugen!!

Är så grymt godissugen just nu, funderar på att gå ner och handla lite i affären precis nedanför.. Ganska bekvämt att bo i stan faktiskt, fast jag trivs fan bäst på landet :P
Har funderat lite på jobb och funderar faktiskt lite i nya banor, något som känns ganska roligt, måste snacka lite med pappa, min coach här i livet. Det är ju faktiskt dags attbörja söka jobb snart, inte långt kvar till studenten!!

Och appropå studenten blev jag hastigt påmind om min mössa och lite studentkläder som ska vara betalda snart. Tar det efter helgen :)
Skrev lite panikslaget till Petra på facebook igår kväll och undrade vad jag skulle ha med mig på båten. Man vill ju inte komma helt uppklädd om resten av gänget kör slackerstil, och lika lite vill man komma i mjukisar om resten är fina :P (Okej jag hade aldrig ens funderat på mjukisar men ni hajjar principen ;) )

Nej, nu måste jag nog gå och köpa godis :D Ska försöka hålla mig borta från Ben&Jerryfrysen idag, börjar bli dyrt den där (o)vanan... Eller ska man kanske testa en ny smak? Lite nyfiken på bohemian raspberry faktiskt. Om jag känner mig själv rätt kommer jag kuta raka vägen till ben&jerry när jag väl kommer in i affären.


suck

Antagligen blir det röntgen nästa. Vill bara att det ska bli bra, och behöver bara något positivt snart som får mig att skina upp lite.


snöö

Gårdagens sommarsnack om långa varma nätter och annat lockande känns ganska avlägset, kand et sluta snöa?! Det bara vräker ner.


impulsshopping...

Var SÅ jävla nära att klicka hem dessa från bubbleroom nyss, men hejdade mig i sista sekunden.. Vill verkligen ha dom, och visst, pengarna finns, MEN det väntar ju en kryssning nästa helg, och rent allmänt känns ekonomin lite halvtaskig. Faast å andra sidan får jag ju lön i veckan! Hm.. Leveranstiden är 3-7 dagar, det betydr att jag kansek hinner få dom innan fredag, så jag kan få va lite snygg på båten :P Det här var ett svårt beslut, tror jag tar och rådfrågar mamma imorgon ;) Med tanke på att mina älskade Svea-jeans har börjat få ett hål på ett ställe där man inte gärna vill att hålet ska bli större, så borde hon vara på min sida.. (A)


Tusentals resmål...

Sitter och roar mig med det jag brukar göra när jag inte har något att göra, nämligen utforskar apollo.se och deras utbud. Jag och mina kära sambos har ju bestämt oss för att åka utomlands i sommar, och är väl helt inne på Grekland. MEN om det nu vore så enkelt att bestämma sig för ett land bara! Det finns väl ungefär fyratusen resmål att välja på :P Jag har väl hittat "det rätta stället" ungefär sjutton gånger nu. Nu senaste idén är Platanias på Kreta. Men jag hinner nog ångra mig ett antal gånger innan detblir dags att åka. Tror det blir bra var vi än hamnar :) Bara det är vita stränder och blått hav och myckt sol så är jag nöjd ett bra tag! :D



Fia gick för en stund sen, vi badade jacuzzi typ en timme eller nåt sånt, bara snacka massor, fan vad länge sen det var vi sågs, och vad kul det var att äntligen träffa henne :) Hoppas vi får till nån helg framöver som vi sa, vore jätteroligt!
Nu ska jag kolla vidare på Hot chick (om jag orkar så mycket längre till..) Känns som jag somnar när som helst. Imorgon kommer mamma och pappa hem igen, och jag lär väl kanske städa till lite här hemma innan dess :P

det är bara lördag!

Den tanken slogs jag av när jag gick upp i morse. Var helt säker på att det var söndag men så vips kom jag på att det bara var en underbar lördag. Sånt gillar jag!
Så, vad gör man en underbar lördag då? Jag fick ett ryck och ville göra muffins. Jag lever fortfarande i någon slags dröm om att en dag ska jag lyckas med mina chokladmuffins, och provar alltid nya recept. Men det blir fan alltid lika torrt och äckligt :P Nu ger jag upp! Fia kan få smaka på missfostren ikväll ;)
Sen gick jag ut till stallet en stund, punkterade en fotboll som jag satte ett snöre i (var millimeter från att skära av mig tummen med den nya morakniven), och hängde i ena pållens hage. Han roade sig nämligen med att bita sönder en ikea-påse som hängde på hagen så jag ville vara snäll och ge honom detta istället. Såklart var det inte alls lika intressant...
Sen lekte jag lite rörmokare, vattnet hade frusit i stallet, både kranen, vattenkopparna och som krydda på moset, även vattenkopparna i hagen. Efter lite halvt panikslagna samtal till pappa och hans bror (jag är ju fan ensam på gården) insåg jag att deras hjälp skulle jag inte komma långt med. Så efter lite pyssel fixade Louise allting helt själv, cred till mig.
Nu sitter jag åter i soffan och kollar på dagens film På smällen. Ska försöka få tag på Fia såsmåningom och bestämma tid för vår heta date.


Jan Brink och Briar 899

Jag lovar, det här är sista inlägget för idag! Men jag känner mig helt tvungen att lägga in det här. Kollar på Svt's sändningar från Göteborg Horse Show, dressyren/küren. Jan Brink och underbara Briar gjorde nyss sitt sista framträdande i Sverige, och VANN. Hingsten är 18 år gammal och säg det som detta ekipage inte gjort för svensk ridsport. Hoppning har alltid varit roligare att se på än dressyr när det gäller ridsport (trav är ju trots allt något extra), men när det här ekipaget visar sig så finns det inte mycket som slår det.
 Satt helt stum under hela programmet och kom på mig själv att vara helt skakis efteråt. Jag minns när jag och Ewe satt på ryttarläktarn i Globen i höstas och såg deras sista framträdande i Sthlm horse show. Hela Globen stod upp och det var nog inte bara jag som var rörd och gråtfärdig. Jag var så jävla arg att Anky vann över Brink då.


Stockholm Int. Horse Show 2008



Tack för allt!

yihaa

Vi längtarrr! Snart blir det kryssning med dom tre på bilden (han till höger är skymd av rök eller nånting), och massa andra. Hoppas det blir satans roligt, för det har vi laddat för!
  +

Min islänning <3

Jag saknar Ewe! Hon har varit på Island sjukt länge nu, vad är det, tre veckor? Och hon är inte hemma än på typ en vecka. Det spelar liksom ingen roll om vi har lov och bor i varsin stad (Stockholm och Uppsala, wooouh vilket avstånd men ändå), vi ses ju fan alltid på något sätt. Och vad har man fått stå ut med de här veckorna, enstaka sms då och då, såna där då man skriver så mycket info som möjligt på så få sms som möjligt. Hon jobbar arslet av sig där på den där blåsiga ön med vulkaner och inga träd, och jag är här hemma och försöker hålla ställningarna.
Frågar man Sofia (min andra kära sambo) om min och Ewes mognadsgrad får man nog ett väldigt tveksamt svar. Man behöver bara titta lite snabbt på Sofia för att inse hur jävla trött hon blir när vi står i varsin ände av soffan med något slags vapen (hårspray, kudde, ett par jeans.. vad som helst med bra slagstyrka) och skriker.
Och det är bara Ewe som har lyckats nypa mig så jag ligger och kvider på golvet.

Vi är som två dagisbarn på ecstasy.

Men å andra sidan, vad är fel med dagisbarn på droger? Vi mår ju bra, för det mesta.. ;)

Kom hem nu idiot! <3


film i soffan

Nu har jag fått känna mig lite duktig, var ute och red pållen och fixade stallet. Nu är det mjukisar i soffan som gäller, och ett glas cola med is. Ska försöka hitta något att äta, och sätta på en film :) Brorsan lämnade ett par filmer när han var här sist, dels "På smällen", och så "what happens in Vegas", såna där skitfilmer som ändå är rätt roliga och perfekta för såna här dagar! Har typ inga filmer alls hemma, dom få jag har är på skolan.

 

Kvällens planer? Eftersom jag int ekänner mig riktigt hundra än så blir det nog jag, en påse chips, lite dipp och så lets dance som polar ikväll.
Imorgon tänker jag vara frisk för då ska det bli hett som fäjn i jacuzzin, me and fia ;)

snart kommer våren :)

Det är nog fan inte så långt kvar till våren nu, solen skiner och det bara känns så! Idag är jag hemma och sjuk igen, är inte jättesjuk men det är lika bra att vara hemma hela helgen och försöka bli frisk liksom.
Nu ska jag gå ut och ge min stackars halta häst sin medicin och sen släppa ut honom och hoppas att han inte hoppar och far så mycket att skadan går upp..
Sen ska jag ta och rida den andra pållen, var länge sen, har aldrig tid för han :/ Men när jag såg han rusa runt och bocka i hagen blev jag så sugen :P

Nej, det duger inte o sitta inne när solen skiner ute, so long!

Ponnyn goes wild!

Design..

Nu har jag fixat och trixat ihop en hyfsad design på bloggen. Är man sjuk och uttråkad så är man.

Det pågår en TV-fight här hemma, eller pågick. Jag och pappa är ensamma hemma, klockan började närma sig 20.00 och problemet uppstod då. Han vill se antikrundan, som är veckans heligaste ungefär. Jag hatar antikrundan (vad är grejen med rostiga järnföremål som användes av någon riddare för sjuhundra år sen, eller en nedsutten fåtölj som är värd en miljon tack vara sin otroooliga färg..), och jag ville hellre se Du är vad du äter. Han Alexander Konst... nånting, Idol-Alex helt enkelt, skulle vara med. Jag och Madde såg honom på Globenhotellet när vi var nere där på horse show! Sprang nästan på honom i korridoren och det var väldigt nära att det blev en sån där pinsamt fnissig "jag mäötte en kändis"-situatuin. Nu begränsades den här händelsen till att jag rycker tag i Madde och frä'ser "Hissen!!" och vi springer till den. Hur som helst, jag försökte vara lite strategisk och lät faktiskt trevlig när jag la fram mitt förslag om kvällens tv-val. Men han svarar med något muttrande och säger att jag kan väl kolla på det där på internet sen. Behöver jag säga att han vann kvällens tv-fight? Och det ryker ur mina öron. Dont mess with me when jag har feber säger jag bara.

Imorgon ska jag sova ut ordentligt, och sen fortsätta min intensiva kur bestående av Zyx halstabletter (jag fick sista kartongen från apoteket!), nässpray och te. Tänker bli frisk i helgen alltså. Jag vill ju få hit Fia på jacuzzibad :)

Hästen står på boxvila (sista dagen idag) och jag var ute på en liten promenad med honom. Jävligt kaxig efter en veckas stillastående! Ska släppa ut han i konvalescenthage i morgon och jag tror han kommer leva rövare där inne.


Nej nu är det en fantastisk ljusstake på tv, undrar hur mycket den är värd :O


So long suckers!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0