skam den som fucking GER sig

Var på grönan idag med mamma, pappa, johnny och sofie. Jag och Sofie gav oss faan på att vinna choklad, och ja, klart vi gjorde det! High five med chokladlotterikillen och jag fick min Marabou. Aaaah första gången i mitt liv!
Åkte bergochdalbanan med brorsan, det första vi gjorde efter att ha käkat fläskfile med bearnaisesås. Han dessutom bakis. Den turen var ju en riktig genomkörare, lite tufft att börja med den av alla. Sen blev det inte jättemycket åkande efter det, gick runt och kollade på folk, spelade chokladhjul (vi behöver ju inte nämna vad den här chokladen kostade mig...) åt glass och så.
Nu är jag svintrött, men det var skönt att göra nåt kul en onsdagkväll sådär :) Ska gå och sova nu!

holiday is over

Jag lever i någon slags drömvärld där jag tror att jag snart kommer sluta jobba och få njuta av typ ett års ledighet. Eller åtminstone en ledighet lika lång som ett sommarlov. Men jag får sakta men säkert inse att jag bara går längre och längre in i det som kallas arbetslivet. Den där jättelånga semestern får vänta typ 45 år. Oh my god vad det lät länge...
Har i alla fall haft en veckas ledigt, och till skillnad från sport- och höstlov, så har den veckan känts väldigt lång! Har haft roligt, slappt, underbart, härligt, och jag har avgudat varenda timme. Men det ska bli rätt skönt att komma tillbaka till jobbet imorgon. Nya hästar och nya tag, ska bland annat passa Marre den här veckan :)

Nej, men jag ska väl ta och packa ihop lite jobbkläder och käk, och ta räsermoppen till Menhammar. Sova i Lisas spöklägenhet i veckan. Ska chipsa och dippa lite med Hannah innan läggdags också.

Drömde förresten att jag skickade texter från smöriga kärlekslåtar till en kille inatt. Behöver jag nämna ångesten som kom över mig när jag vaknade? Mumlade hysteriskt "nej nej nej neeeeej" och vågade knappt bläddra fram skickat-mappen i telefonen. Men thank god, det var en dröm. Fy fan vad något jobbigt det hade blivit annars :P

Ser fram emot onsdagen, om våra planer går som vi tänkt så blir det Grönan med familjen. Femkamp, åka bergodalbana med brorsan (han kanske till och med får upp mig i fritt fall), äta sockervadd, dricka öl och käka middag. Kan bli riktigt trevligt!

bakfull

Hade riktigt jävla kul på Rasta igår. Åkte dit med Mathilda, Jimmy och några andra i deras båt. Hade inget att dricka och mina förväntningar var inte speciellt höga för kvällen. När vi väl la till vid rastaholme och vi knatade upp på land så vände det dock ganska fort. Första anhalten var ju att komma förbi vakterna när man har ett år minus på åldersgränsen. Jag vet inte riktigt hur det gick till men medan resten av gänget fastnade hos de två vakterna och fick visa leg så gick jag helt enkelt förbi, helt iskallt. Sen följde en kväll med smirnoff efter smirnoff, redbull/jäger, redbull/vodka och mintu-shottar. Kul var det! Köpte en smirnoff precis innan stängning för att ha med ner till båten och hemfärden. Men nej, vakten sa att jag antingen fick dricka upp det innan jag gick, eller slänga. Slänga var det ju inte tal om så jag och Nettan började svepa den där flaskan medan vi, något runda under fötterna, pratade med ställets ägare om hur hiimlan trevligt det var och hörredu varför får man egentligen inte ta med sig drickat ut?
Kom hur som helst ner till båten såsmåningom och hem till Adelsö också. Somnade väl runt halv fyra, vaknade tre timmar senare och kunde fan inte sova. Huvudvärken dånade som jag vet inte vad. Till slut gick jag upp och däckade i en fåtölj framför svampbob fyrkant.
Lite senare åkte jag och handlade chips och dipp och sen dess har jag suttit här i soffan och haft det bra. Lite kul när jag skulle hitta min tröja där mitt kort låg innan vi åkte till affären. Stod i min hall och tänkte bra länge och frågade högt för mig själv att "var FAN klädde jag av mig igår?" innan jag hittade gårdagens kläder och skor i en hög i köket.

Hade en riktigt bra kväll i alla fall, med bra sällskap, gott dricka och skön fylla som behövdes. Ibland måste man få flippa lite.
Nu ska jag gå och ge min magra ponny lite käk. Han ser förjävlig ut men det har gått så fort så jag har inte hunnit med
:( Nu får han massa mat i alla fall. Senare ska jag och fem till vara lite lekledare på ett bröllop här ute, såå jävla pepp. Ikväll blir det pizza med gänget, och lite senare kanske ta några återställare.

ooover and out, whoppidoo


:(

magnificent

Jag börjar få lite klarhet i vad jag vill göra med mitt liv, yrkesmässigt. Jag har tre linjer jag går på just nu, alla ganska skilda. Men alla rätt lockande, ska undersöka saken mer typ imorgon, kolla upp möjligheter och vägar att gå. Måste ta tag i det. Pratade med Nattis på bussen igår, även om man inte är så lockad av skolbänken när man äntligen blivit fri från den, så vill man ju som sagt inte sitta där när man är 30 bast och ba "jag pluggar!" på frågan om vad man jobbar med.

Var ute och skrittade Living idag. En timme ute i skogen, härlig och nödvändig terapi för själen. Jag gillar honom så mycket, känner sån ångest för hur det ska bli i höst om jag fortsätter jobba där. Kommer inte ha en sekunds energi kvar åt honom när jag kommer hem sent på eftermiddagarna. Och jag vill ju verkligen ha igång han nu, jag vill se om han har något på banan att göra. Han ska få sin chans som jag lovat honom. Det är en av anledningarna till att jag kollar upp andra yrkesval. Okej inte just HAN, men hästarna över huvud taget. Om han visar sig vara oduglig så kanske det finns en annan jag vill lägga min tid på. Den dag jag inte har tid för mina egna hästar vill jag inte uppleva liksom.

Kände mig lite fånigt glad när någon gav sig till känna på facebookchatten i förmiddags, med det välkända "plopp"-ljudet. Kunde inte låta bli att le lite fånigt för mig själv vid köksbordet med med den några timmar försenade frukostmackan i handen. Det kan vara ingenting, det kan vara nånting. Men det kändes ganska bra. Men jag har lärt mig en sak den senaste tiden, och det är att inte hoppas eller tro något.

Well, godnatt


Ups and downs

Man ska ju inte vara på topp alltför länge, för tänk om man hade lite flyt en längre tid än en vecka. Tänk om man kunde vänja sig vid att ha ett leende på läpparna konstant bara sådär utan anledning.
Jag kanske överreagerar lite över vad jag såg, men nej, mina känslor kan ingen säga är felaktiga. Det gjorde ont, yes it did. Men då vet jag att jag är värd bättre. Yes i am!

Provade pappas spikmatta idag, trodde jag skulle dö. Så länge man låg där var det ju helt okej liksom, men att komma upp! Oh my, paniken var på ingång där alltså, innan jag tänkte att äh, det är som att rycka bort plåster, ju fortare desto bättre. Kastade mig åt sidan och var befriad från dom där vassa jävlarna.

Har varit jätteseriös igår och idag. Städat och tvättat massor. Känns bra. Någon gång ska väl det göras också.

Ikväll blir det nog till att träffa Mathilda och ta hem lite godis, pizza och film för en helkväll.

the bright side

Fredag, har en ledig vecka framför mig. Sitter med laptopen utanför huset och njuter med en påse bilar. Det enda som stör är grannens unge som kör med en vrålande radiostyrd bil över gruset. Men okej, han är tio år och har sommarlov. Han har badat i poolen, byggt hoppgrejer till cin cykel, lekt vid dammen och sprungit runt i Figo-tröja hela dagen.
Jag är nitton och jag har mockat skit, tränat hästar och sprungit runt i min AIK-tröja hela dagen. Vi har fotbollen gemensamt ;) Och grannens ungar stör mig inte. Haha nu rullar hans lilla jänkare förbi mina fötter :P

Jag klagar absolut inte idag, humöret är still on top och livet är bra underbart ibland. Igår bokade jag och Sabina våran resa, ska bli så himla kul :) Platanias here we come! Verkar vara ett jättefint hotell också :)

Imorgon ska jag köra intervaller med Living igen, vi är på g :) På kvällen blir det först after beach-party och sen fest på festplatsen. Hoppas allt blir roligt!

Nej, inta sängen tror jag, bara för att jag är ledig och inte har något annat för mig :)


vårt hotell :)

life is life, lalalalala

Bra humör idag, så jävla bra humör helt enkelt. Har haft en nice dag på jobbet. Lite sådär fredagsstämning fast det bara är onsdag. Flumma runt, driva med folk, dra ett skämt, åka iväg med Malin lite spontant och köpa bullar, cola, glass och lasagne för att få en komplett lunch, skaka rumpan till Rap das armas i stallgången, you name it.
Nej, dagen har varit bra, jag skiter i att vissa är tjuriga och ska tjafsa med varann, idag var en dag när vädret var fint, humöret finare och hästarna finast! 
Sen påminde Kjelle mig om att det var mindre än ett halvår till julafton, och om två månader kommer det vara kolsvart när man släpper ut hästarna. Tack för den! Strax efter det uttalandet kom huvudvärken. Men nej, inget stoppar mig idag.

Är ledig imorgon, sen jobbar jag fredag och sen är jag leeeeedig en hel vecka!

Nu ska jag gå och sova i min underbara mjuka UNDERBARA säng. Imorgon ska jag träna min pålle sen åka till stan med Hannah. Slösa lite pengar och älska livet ännu mer. Man får passa på när endorfinerna flödar.

halva sommaren har gått

Jag jobbar och står i, tolv timmar om dagen ibland. Man klagar liksom inte, man knegar på i det tysta och försöker knata in den lilla tid som går att spara in på. Men jobbar man med hästar finns det egentligen ingenting som man kan skjuta på till morgondagen. Går hem vid fyra-fem med lite dåligt samvete för att man inte stod och borstade så länge på varje häst. När man sen har häst till veterinären och denna ska böjas, springas med, bedövas, springa igen.... Och man går från jobbet klockan sex, då vet man inte om det är skratt eller gråt som gäller. Jag tycker om mitt jobb, det gör jag. Men vad hände med alla oändliga sommarkvällar med bra sällskap och några kalla cider?
Något jag i alla fall har ansträngt mig för är att ha kvalitetstid med alla jag vill ha det med. Lite mysigt after work vid Pölen med Sabina och Björn, med pizza och cola. Ligga och stirra upp i den blå eftermiddagshimlen och känna sig jävligt bra som hinner med både jobb och vänner på en och samma dag, INNAN solen gått ner.
Eller ha grillkväll med favorittjejerna, få känna oss jävligt bra där vi utan hjälp av machotörstande grabbar slår igång grillen och langar på flintasteken.
Åka båt med Håkan och Evelina och skratta åt deras vurpor på vattenskidorna, och njuta av båtlivet för ett par timmar. Avsluta med grillning och ha det allmänt mys.

Man uppskattar ju det här så mycket mer när man jobbar faktiskt. Det är inte det här att man är uttråkad efter att hja varit ledig för länge, så man känner sig desperat och måååsteee hitta på något. Utan det är bara underbart att ta den där kalla cidern efter jobbet och bli alldeles bubblig vid tanken på att man är ledig dagen efter.

Har haft två lediga helger på rad nu. Jobbar nästa helg, men jag har lovat Petra att ta en rastakväll på fredag. Behöver ju inte bli dyngfull liksom, kan leka vuxen och smutta på samma glas hela kvällen ;)

Och vad som händer i höst? Inte en jävla aning, och jag ska kanske ta tag i det också. Men nu ska jag packa väskan med jobbkläder och åka hem till Hannah och sova där. Klockan ringer 04.45 och då väntar veckans skyddslingar Zyrano Boko, No Wonder, Nouvelle Cousine, Manna, Make Approach och Lie Detector på mig.

RSS 2.0