tvånolltvånolltvånoll

Inatt jag drömde något som
jag ofta drömt förut
Jag drömde vi vann SM-guld
och Djurgårn åkte ut!


Så lät det på Norra läktarn idag, fan vad kul det var att se dagens match. Whiie, glada gnagare som lämnade Råsunda, och lite dåliga förlorare till DIF-are som skulle slå på staketen och leka män :D

Nej, huvudvärken har stått sig hela dan, nu blir det sängen!


vad är väl bättre än en måndagmorgon?

Jag trivs så himla bra med att gå hemma såhär, kan man inte få lön för det?? Gick upp vid sju som vanligt, släppte ut djuren, fixade stallet, in och käka frukost. Pappa med två kompanjoner håller på att smälla upp staketet till nya ridbanan idag. Vitt trästaket, man måste ju glänsa lite... Det kommer bli hur bra som helst, så kan vi löshoppa och så sen, pörfekt.
Tror jag ska ta ut min lilla ponny på en sväng i skogen nu, det var länge sen. Sen plugga lite körkort innan körlektionen i eftermiddag. AIK-tröjan redan nerpackad!

yesyesyes

Kolla kolla kolla, hett! Riktigt taggad inför morgondagen :D Först körlektion på körskolan och med tanke på hur lysande det gick i dagens övningskörning så borde det ju gå lysande :P Jag och pappa hade lite paparazziverksamhet under dagens pass, körde ner i området där familjen H bor, jag ville se hur flådigt dom hade det. Så hittade vi inte utan körde vidare, sen ropar pappa att "ja! nu vet jag, kör tillbaka!" så letade vi lite till och hittade det. På väg därifrån mötte vi självaste fru H, tur att vi hade hunnit därifrån då för det såg nog lite mysko ut med två som satt och råglodde utanför deras infart. "Ser du någon pool?"

Ja, som sagt, övningkörning imorgon, därefter pepp för att ta sig till Råsunda och invänta derbyt. Om jag inte blir nerslagen av någon huligan ur Dif-klacken så återkommer jag imorgon..


Derby på måndag!

På måndag tar vårt underbara AIK emot Djurgården hemma på Råsunda för allsvenskt Stockholmsderby. Att AIK verkligen måste och borde vinna är ju självklart, eftersom det är serieledarna vs bottenskrapet som gäller. Jag ärväldigt sugen på att åka till Solna och se matchen på plats, och det verkar finnas biljetter kvar på Ticnet. Hoppas Sabina kan och hinner bara. För det vore jääävligt roligt att se underbara svartgul dryga ut allsvenska ledningen!!


ingen jämtlandsvinter som väntar

Det kom jag på idag, typ aldrig mer knarrande snö under skorna och snor som fryser i näsborrarna. Fräscht jag vet ;) Kom på det för att jag lyssnade på "hello" med beyonce idag. Då kom jag att tänka på när jag och Sofia var ute och gick på wången en kväll med varsin mp3 i öronen och jag började sjunga med i låten, och det visade sig att hon lyssnade på samma låt. Ja det lät lite snurrigt men det var en sån där helt logisk association när jag hörde låten igen :P

Var i stan med Hannah idag. Fick med mig en ny kärlek hem, ett par nya Tigerjeans med andra ord <3 Och lite linnen och grejs, happy happy. Nu blev jag ivägbjuden men jag är helt slut, varför vet jag inte. Ska sikta på att däcka under mina dubbla täcken typ nu, och vakna extremt fräsch vid sju. Hästar tar ju tyvärr inte sovmorgon.

Och om två veckor blir det kryssning!!! :D Så taggad, fan det kom i precis rätt tid. Galaxy den här gången, spännande, ny erfarenhet

ååååh härlig känsla i hela kroppen

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte kände en inre stress för hur mitt liv ser ut jämfört med andras. Folk blir ihop, flyttar ihop, en del skaffar barn, och nu snackar vi FLERA stycken i min närmaste närhet som bara poff skaffar samboliv och blir svenssons och delar vardagen och har någon att komma hem till, allt sånt där klyschigt. Okej det är inte så illa, dom vill än så länge inte diskutera priset på mellanmjölk eller vilken morgontidning som är bäst, när vi ses. Men man börjar ju vänta på det också. Om man vill hitta på något så ska det gärna höras efter med den andra hälften, "bara kolla om vi har några andra planer", HALLÅ?!
Jag jämför mig till och med med mina bröder och deras flickvänner. Hallå varför har dom så jävla underbart liv tillsammans, och varför ska dom ha barn?! Okej, mina bröder är åtta och tio år äldre än mig, jag kanske ska tagga ner...

Men jag är frustrerad!


thursday I dont care about you

Finns det någon med feelgood-fylld låt än Friday i'm in love? Lite småtöntig sådär men vem blir inte glad av den liksom.
Ja, idag sov jag ut, tyckte jag var förtjänt av det efter mina extremt arbetssamma dagar på Yttersta. Det var i alla fall kul med alla nya (trevliga!) unghästar, om än något fövirrat med alla hagar. Och gå in i ena hagen med tio märrar med målet att hitta två O-brudar. "Ta den bruna", ah jo.. Namn på grimman, god bless it!

Gammelponnyn och hans ponnypolare fick nya skor idag också, mellan skyfallen. Trodde jag skulle flyta bort i hagen när jag var snäll och hämtade in hästarna. Dock bara in för täckning sen ut igen. Living stod och skakade som ett asplöv, fjollpållen.

Ja nä, imorgon är det lööööning och jag som fick lönespecen redan idag är very happy för det. Blir nog en sväng in till stan med Hannah, kanske kosta på sig ett par nya jeans??



Det här är nog tveklöst den största turistpoängen från Kreta. Inte ens Aftonbladet för 3.20Euro eller våra strandväskor med "CRETE" på slår det. Sabina skriker rätt ut, jag blir skiträdd, vad händer?! Hon pekar som ett litet barn, "Starbucks" Dom har STARBUCKS!!" Eh okej. "Här håll den här och stå här, jag nåste ta ett kort."


Ovan, ostark

Bah, snacka om pinsamt att man tappar allt när man inte jobbat på ett tag. Helt svag i hela kroppen, och helt slut efter ett par dagar :P Sista dagen för den här gången imorgon. Åtta passhästar den här veckan men jag tror bara två ska köras imorgon. Har några behandlade och två ska in och premieloppa på valla på eftermiddagen. Jag åker dock inte med själv för jag har teorikurs på körskolan på kvällen. Whie :P

Hoppas det blir lite trevligt i helgen, jag och Mathilda snackade om att dra ihop ett gäng och ses hemma hos mig för lite käk och krök. Mamma och pappa är ju tydligen på Öland hela helgen.

Uh nej nu ska jag skörda lite hallon på Farmville (varför fastnade jag i det där?!) och glo på tv.

sjuk

Skulle ju ha jobbat idag då. Gick upp kvart i fem, och sen när jags tod och borstade tänderna så blev det helt svartprickigt framför ögonen och jag var helt skakig i hela kroppen och kallsvettades. Tänkte först att jag har inget val, måååste bita ihop. Men insåg rätt snart att det aldrig skulle gå, så jag skickade iväg ett par sms och somnade om. Hur populärt det är vet jag inte, på det där stället "får" man ju inte vara sjuk... Men jag sitter i soffan med dånande huvudvärk nu och känner mig ett uns piggare för stunden..

då gör helg

Har jobbat idag, kärt återseende med stall hultman, eller nåt.. Nämen det var kul folk idag och allt gick bra. Massa nya tvååringar nu så jag springer runt med hagschemat i högsta hugg hela dan typ. Finurligt att alla har samma första bokstav på namnet också, helt omöjligt att lära sig :P Så jag hade ju precis kommit in i N-kullen och lärtmig alla utan och innan, men då kommer O-kusarna in och förstör..
Blev lite sena idag för veterinären fick komma ner och sy en unghingst som busat lite väl i hagen och rivit upp ett framknä.

Men men, tog bussen hem och nu har jag duschat och kollat sammandraget av V75. Dags för middag nere hos mamma o pappa. Imorgon åker vi och käkar hos Johnny och Sofie, ska bli trevligt :) Min bror ska bjuda på mat, som han dessutom ska laga själv, omg?

Nej, det ryktas om att maten är klar nu

djupa andetag

Har de senaste dagarna/veckorna gått och funderat en hel del på min hästs framtid. Det har känts så lönlöst alltihop den senaste tiden. Har fattat ett beslut såhär långt, han har sprungit färdigt på en travbana i alla fall. Sen ska nästa beslut tas. Jag kan inte stå och betala för en häst som inte kan användas. Jag har inget intresse i att ha en fd travare som ridhäst, så på ett eller annat sätt ska han då iväg. Och eftersom jag vet hur travare "behandlas" i ridvärlden känns det inte lockande att sälja. Det blir antagligen en vandringspokal av honom där han skänks bort mellan olika ägare som en efter en tröttnar. Om man inte har en jävla tur att hitta ett guldkorn till köpare.
Så idag när pappa frågade vad vi skulle göra sa jag bara "slakta". Pappa tittade på mig men tack och lov var det jag som körde och jag stirrade blint framför mig på vägen och fokuserade hårt på att hålla mig precis så känslokall som jag ville låta. Pappa sa bara okej, och när jag kort förklarade varför så förstod han.

Kollade igenom hans mapp på datorn, träningsdagböckerna med mina kommentarer om hur lysande han kändes den där dagen på banan osv. Alla bilder... Och ungefär där sprack det. Har intalat mig själv att jag kan ta det här beslutet relativt enkelt eftersom jag vet att det är bäst, och tänkt att ju mindre jag gräver i det desto lättare blir allting. Men när jag såg alla kort på honom blev det bara något för mycket. Han är trots allt min häst, som jag har fått glädjas åt så mycket den här sommaren, när saker gått från klarhet till klarhet. Men man måste inse vilka begränsningar som finns.

Jag orkar inte bryta ihop nu alltså, bara försöka svälja klumpen som trycker i halsen, och blinka bort tårarna.

En sak är i alla fall väldigt klar, jag tänker inte åka med in till Globen den dagen detta ska ske. Jag har några kandidater som aspirerar på platsen att åka med pappa in och lasta av.



En del är vackra när dom dör

some day i'll be rich

Pappa kallar det storhetsvansinne, mamma är mer inne på vanligt vansinne och "vad SKA du med det till". Jag tycker mest det handlar om livsnjutning.

Jag menar, är det inte alla människors rätt att äga en röd blänkande Audi A4 (medtonaderutorochslinelysenochbraljudsystem) samt en stor båt som denna? Eller har jag fått fel bild av världen då? I min värld har man dom rättigheterna i alla fall.

 

vardagsshopping

Tog en sväng in till stan med Hannah idag. Hon va ledig och jag... var ledig ja som vanligt.
Efter obligatorisk lunch på McD (usch) åkte vi in till stan och spatserade runt. Blev ett linne, en halsduk och en klänning för min del. Klänning till Kriteriet kanske? Eller FSOS om jag får åka dit, Hannah försöker få mig att va på infran den kvällen istället. Men det blir nog bra till slut.
Var in på hemtex och köpte ett bäddset för spjälsäng åt mitt kommande brorsbarn (en månad kvar!! :D) och här duger inte vad skit som helst, nej bara US Polo är fint nog för fasters redan bortskämda lilla unge. Så snyggt :D Att köpa matchande bäddset till min nya 180-säng var liksom inte på tal när jag fick syn på det där.

Ja, efter fika i form av äckligt stor kladdkaka och vaniljlatte (så långt kan jag sträcka mig i mitt kaffedrickande) och lite mer strosande så åkte vi hemåt. Hästarna är intagna och nu väntar Idolmys i soffan all by myself.

Living fick nya skor i morse också. Efter att ha tagit ut hästarna vid sju gick jag in och råkade somna om, och försov mig lite. Vaknade tack och lov innan hovslagaren kom i alla fall. Det blev tunga ridskor fram nu. Dels för att pållens karriär som travhäst med största sannolikhet är över så nu behöver han inte de tunna halvrunda travskorna fram längre. Sen trampar han av sig ALLT som är för tunnt, smalt, klent whatever, så nu jävlar om han trampar av sig fler skor! Nej det blir ridhäst av honom nu tror jag. Min må bra-häst :P


Hollywood-crush

Vid 20.00 tisdagar-fredagar hittas jag mest troligt i soffan, dreglandes över Idoljuryns Andreas Carlsson. Myyy god, så grymt schnygg! Får jag gifta mig med honom? Pendla Hollywood-Sthlm liksom, helt okej för min del.

Gick upp vid sju i morse, som vanligt numer. Tog ut hästarna, gick in och satte på radion och bäddade ner mig under mina dubbla täcken igen. Lyssna på Knappen o Hakim och skratta gott i min ensamhet. Resten av sverige går till jobbet, jag går och lägger mig..
Sen fick jag lov att städa lite. När pappa kom hem fixade vi min nya säng, bytte upp mig från 90 till 180, känns rätt bra! Hej här ska rullas runt, bara för att jag kan liksom. Lite som Seth Cohen i OC.

Verkar som Living får nya pjucks imorgon, på tiden, känns bra. Blir typ på förmiddagen någon gång, sen åker jag och Hannah in till stan en sväng :) Kolla lite, inte köpa så mycket för ekonomin är lite snål mellan utlandsresa och löning. Köpa lite gott till fredagkväll i alla fall! Sover hos henne då eftersom jag jobbar lördag. Sen jobbar jag mån-ons, i ett stall som verkar vara lite kaosartat för tillfället. Blir spännande att se hur det är. Något säger mig att jag kommer trivas utmärkt med att jobba strödagar...




en arbetslös glada liv

Nä men jag känner mig stabil för stunden. Idag ringde jag bilskolan (WOHO spark i arslet!) och ska dit redan imorgon för att planera, provköra och sådär. Nu är jag på G så nu jävlar tänker jag klara det här också.

Kreta var lovely, väntar på bilder från Sabina, ska bli kul att se :)


you can hurt me with your smile

Nuuu har jag packat ner allt tror jag. Solskyddsfaktor, eftersol, bikini, shorts*4, linnen, solbrills, laddad mp3, ipodhögtalare, mer kläder, skor, PASS (drömt mardrömmar om att jag ska glömma det) och jag ska nog inte ha glömt något. Färjan är beställd(går då inte ordinarie tur vid fyra på morgonen :P ), och nu längtar jag bara tills det ska bli imorgon (natt?) :D



aaaah men kan det bli lördag då :D

Torsdag var ordet idag då. Åkte in till stan o klippte mig, inga större förändringar, en allmän uppfräschning bara, blev nöjd :) Kunde inte slita mig från ett par linnen på Gina Tricot sen, trots mitt halvköpstopp som jag satt på mig själv. Meen man vill ha lite fräscha kläder med sig.
Åkte hem, köpte lite käk på vägen eftersom jag va ensam hemma hela kvällen. Blev kyckling med pasta och värsta goda såsen, jag överträffade helt klart mig själv i köket idag! Fuck mamma scans köttbullar i mikron liksom, nu snackar vi klass.
Mathilda kom förbi, vi fixade lite musik på hennes dator, kollade på hennes nya tatuering (när ska jag våga?!) och drack cola. Mysigt, får se om jag svänger över till henne imorn kväll också. Lär ju vara stort party eftersom hennes pappa fyller 50 och något säger mig att det kan vara kul folk där!

Nu är det typ höststorm på G känns det som. Typ hela huset flyger iväg-feeling. Regnet öser ner och stallplan är lerig. Myyysigt, jag klagar inte just nu ;) Har dock inte börjat packa än, som jag fått det att låta. Ska dra fram väskan imorgon och börja kanske (a) Men jag har tvättat och packat allt det sista som behövdes idag, så det är bara slänga ner allt i väskan. Pirrrrr i magen, jag vill åka nu! Måste komma ihåg att ringa o beställa fyrafärjan till lördag morgon också. Vi lantisar har ju sånt att tänka på då va.

Nej, time to sleep. Upp i hyfsad tid imorgon, åka och hämta lite pryls hos Hannah, hem igen och sätta igång med allt möjligt.


aooootch

 

Av någon oförklarlig anledning smakar förbjudet bäst, vare sig man vill eller inte


åååh andas

Just nu har jag så mycket, men ändå så lite, som snurrar i skallen.
Hur ska jag göra med hästen? Tar en skrittur ut i skogen med nämnda häst i andra tömänden, tittar på honom och försöker tänka klart. Vad är bäst för mig, med ekonomi och tid? Att göra mig av med honom såklart. Vad är bäst för mitt hjärta? Att ha kvar honom såklart. Skulle jag någonsin kunna sälja honom? Svar troligtvis inte, samvetet skulle förfölja mig i det oändliga. Slakta? Grymt men troligtvis bäst. Men såna tankar får man väl inte tänka om man älskar sin häst. Som sagt, vi har två avgörande månader framför oss. Blunda och gasa liksom.

Sen det här med min egen framtid. På mitt CV kan jag skriva utbildad travhästskötare, har gått på Sveriges elitmotsvarighet för travsporten. Med praktik på ställen som en av Sveriges mest framgångsrika tränare, en svensk tränare på Frankrikes största anläggning, Hans Majestät Konungens hovstall, veterinärkliniker etc. borde man vara helt okej. Men vad gör det när man känner att man inte har motivationen? Vad VILL jag? Inte en jävla fucking aning rent ut sagt. Det gnager i mig ständigt, ska jag söka högskolan? Vad händer om jag inte kommer in?!
Fick ett wake up call när jag plötsligt kom på vad jag drömt om det senaste året. Reseledare! Fritidsresor lägger ju upp sina tjänster i juli, som man sen får åka på utbildning till under hösten. Fan att jag glömt. Och såklart finns inga lediga tjänster kvar. Det hade kanske varit något i alla fall.

Nej min tankeverksamhet går på högvarv men ingenting finns där. Det finns inga klara alternativ att väga mot varandra. Allt är luddigt. När hjärnan snurrar lite för många varv under en dag blir det kortslutning, tårarna bränner bakom ögonlocken och klumpen i halsen börjar sakta kväva en så smått. Men jag låter det aldrig komma ut, ger mig själv en psykisk käftsmäll och harklar bort den där klumpen.

Till detta ska läggas tankarna på Den perfekta personen som man letar efter. Jag vet vad jag vill men vet också att det är helt omöjligt, även om man ibland inbillar sig annat. Lyfter telefonen för att knappa iväg ett sms men suddar texten, lägger ner telefonen och svär tyst för sig själv. Vad tänker jag med?

När man gick i skolan var man odödlig. Drömmarna flödade, man skulle göra ditt och datt, resa dit, jobba där, köpa det där. Tre månader senare står man här, jobbat sista dagen på sommarvikariatet, utan trygghet. Det är fan inte roligt någonstans att vara vuxen. Det är bara skrämmande. 

Lånar en text från min kära (och saknade) Carro's blogg.

Good times are gone forever, gone forever
Schooldays are gone, workdays are long
and the life you choose, you choose forever
memories of good times are all in the past
when you say the schooldays were the best days


RSS 2.0