första fästingen

Usch idag plockade jag en fästing på örat på Lergo :S Måste känna igenom honom mer noga imorgon, den här råkade jag se av en slump eftersom den satt på kanten på örat.
Vi tränade lite idag nere på ridbanan. Ställande under gång, fritt följ, apport, inkallning. Vi höll väl på 20 minuter och det var inget direkt att klaga på :)

Mycket träning idag :)

Idag hade vi "heldag" på kursen, vilket innebär fyra timmar. Det blev dock bara tre för de flesta, många hundar började bli rejält trötta i mössan och några av oss bröt där mot slutet.
Vi tränade ställande under gång. Lergo kan det absolut, och jag ska bara använda röst, inga handtecken. Måste bara försöka låta mer bestämd. Sen tänka på att lämna honom med höger fot, gå rak i kroppen, lite "kavalleristiskt" som hon sa, och alltså vara mer tydlig med kroppsspråket för hunden. Men det gick riktigt bra för oss i momentet!
Vi tränade lite apport också, och de var faktiskt imponerade av att vår träning gett resultat! Lergo sitter, de flesta gånger, lätt fem sekunder utan att släppa. känns riktigt bra =)
Hopp över hinder repeterade vi. MEN frågan är om inte prinsen har lite ont i höfter eller armbågar... Han är tveksam till att hoppa och ser väldigt skeptisk ut, även om han hoppar till slut. Får ta och ringa vår veterinär och rådgöra lite, kanske hitta något lämpligt glukosamintillskott eller liknande så länge. Tills vidare struntar vi helt i att hoppträna, han kan momentet nästan klockrent så vi behöver inte nöta i onödan.
Vi körde inkallningar med lite störning. Först gick vi två i taget och korsade varandras vägar. Kallade in samtidigt och hoppades att hundarna skulle korsa varandra utan problem. Lergo och hans "motståndare" kom av sig lite i tempot och kollade på varandra men efter en liten påminnelse var han snabbt på plats där han skulle.
Sen skulle inkallningen ske framför de andra, att hunden springer förbi alla. Inga problem här inte. Inkallningar och platsliggning känns väldigt säkra för oss tycker jag.
det var nog det vi gjorde idag. Han var väldigt taggad hela tiden, och det var en del nya hundar med vilket väckte hans vakt till liv. Skälla, yla, gnälla.. men han lugnar sig ju alltid efter en stund. Men så fort det blev lite oreda i gruppen skulle han skälla alla till rätta ungefär.
Nu på kvällskvisten blev det en timmes promenad också, Det är en trött vovve som ligger och sover i sin säng nu! Men det känns helt klart som att vi kan sikta på tävlingar i sommar, det börjar kännas riktigt bra. Fritt följ var väldigt bra idag!!

andra

Igår var vår andra dag på kursen. På schemat stod bland annat fritt följ efter en liten bana och hopp över hinder. Hoppet var det inga problem med. Lergo sprang bredvid första gången men vi hade lite dålig kontakt där och jag var lite osäker på exakt hur momentet skulle utföras. Men sen var han klockren på hoppet.
Fritt följ, och även linförighet måååååste vi träna mer på! Det har blivit dåligt med hemmaträning men jag ska försöka lägga in ett kort pass varje dag och köra ett par moment åt gången. Vi har testat på apporten ett par tillfällen hemma. Idag höll han nog två-tre sekunder innan jag tog den från honom och det är ett steg framåt! Han är inte så himla pigg på att hålla i den.
Jag ska köpa en sån där räv-leksak som ser ut som en lång pälstrasa att kunna variera godiset med på träning. Vi bytte hundar igår på kursen och hans låne-förare hade en sån, och den taggade han verkligen till på. Han behöver mycket pepp för att vilja fortsätta!
Har fixat medlemskap i shu och mkb nu, så nu kan det tävlas i vår och sommar. Ser fram emot det!

RSS 2.0