ready to take off!

Nu har jag packat. Det är festkläder, gå på stankläder, åka bilkläder, hemma på måndagenkläder, bikini till söndagens bad hemma i jacuzzin, blandat med en skvätt päronvodka som fanns kvar och ett gäng cider. Nu får det gärna bli imorgon :) Åker vid nio, eller så fort vi kan efter mentortiden på morgonen. Nu ska jag gå och lägga mig :) Hörs efter helgen!

ladda batterierna

Ja jävlar batterierna är överladdade! Idag har jag och Emma tvättat Brobbans bil idag, jag menar, man får väl lov att se lite anständig ut när man rullar in i den älskade staden Stockholm. Fyllde på olja också, så nu är ju bilen tipptopp!
Vi har fixat massor av grym musik att köra/åka bil till också. Och köpt godis och dricka till resan. Jag, Lotte och Emma (som inte är med på balen ikväll) åkte och käkade pizza förut, nice :) Nu ska jag nog prova min partyoutfit för lördagens äventyr på Hirschenkeller. Sen komma på vad man ska ha på sig och med sig resten av helgen. En något varierande miljö under helgens gång kräver smart planering. Bilresor, InfraCity, Solvalla, fest, stan, Adelsö, hm. Jag byter ut den lilla väskan mot en större.

TAGGAD!

När man känner något man can't deny

Den här kisen gör mig lycklig. Han behöver inte göra mycket för att få känna sig älskad. Att få se honom komma gåendes med spetsade öron i hagen, eller se när han leker med sina ponnykompisar, eller sitta bakom och jogga honom på lösa tömmar medan han springer och klipper med öronen, det är guldstunder i vardagen. Han var precis vad som behövdes i mitt hästliv, när allt började bli tråkigt och gå på rutin. Han och jag ska allt visa dom i sommar. Jag tror på min kronprins, och vad han än presterar så har han fått mig bubblande glad ett antal gånger.


jag har sett moln från båda sidor nu

Alltså, det finns en slags tomhet i mig nu. Jag har lämnat in projektarbetet, fått veta de flesta betygen, fått tillbaka de sista uppgifterna jag gjort. Ska när som helst börja lämna tillbaka böckerna till lärarna, städa ur skåpet och såsmåningom packa ihop stugan.
Hela året (nej hela tre åren) har man gått och längtat, hur många gånger har man inte sagt "Tänk när vi tar studenten, fatta!"? Typ sjuhundrafemtioarton gånger. Nu står vi här, och går som på glödande kol och typ vet inte vad vi ska göra riktigt. Det känns inte helt bra. Inte helt bra att packa ner sitt liv i ett antal flyttkartonger och Ikea-kassar, vrida om skåpnyckeln och lämna in till Lena i luckan forever. Hur tufft vi än haft det periodvis här uppe, så har man ju kommit varandra så otroligt nära. Hur mycket man än klagat, längtat hem, tjafsat, svikit och blivit sviken, så har vi haft det för jävla bra här. Och roligt. Kommer ni ihåg strömavbrottet i ettan? Festerna, dom där med guldkant utan tjafs och tårar från hälften av deltagarna. Jag minns när Emma var rejält på lyset och stötte på Annie i a-huset, och blev ombedd att gå och lägga sig. Minuten efter var det jag som stod öga mot öga med henne i korridoren, LIVRÄDD. Nej jag är inte full, jag har ögoninflammation förstår du..
 Vi har varit i Frankrike med hela klassen, och man kan inte låta bli att le vid minnet när vi satt vid första middagen där. Alla stirrar ner i sina tallrikar där någon form av soppa flöt runt, någon klagade lite försiktigt, då hör man Daniel utbrista "Vad hörde jag?!" och han torkade av kniven med sevretten i äkta Ondskan-andan. Kramp i magen av skratt.
Det finns ju hur mycket som helst.Elitloppsresan i tvåan, praktiken i Frankrike, hoppa säck på gräsmattan, skrämd till livet på en kolsvart höskulle, gå barfota genom en iskall bäck för att hitta en islandshäst på bete, grillning nere vid sjön, långfrukost på söndagar..

Så det är inte konstigt att man har ont i magen vid tanken på att man om tio dagar kommer stå mitt bland sin älskade klass i vit klänning och studentmössa i Alsens kyrka och sjunga studentsängen.

:(


sommar i stockholmia

Kvällen spenderades i gamla stan på After's trevliga uteservering. Jag, Sabina, Agnes och Mathilda satt och drack öl och cider och käkade vitlöksbröd och pommes med bea :P Underbart väder lagom till vi kom fram också, klarblå himmel, så på med brillorna och av med jackan. Satt väl där i typ tre timmar och snackade och hade riktigt trevligt.
Imorgon blir det qualitytime med hannah, hon ska köpa skor, jag måste klippa mig :) Blir nog mer uteservering då :P

love life

Ibland gillar man livet maximalt. Nu är ett sånt tillfälle. Det är varmt och underbart i Stockholm, jag har tagit en vecka off från skolan (eller bara två dagar ledigt men hemma en hel vecka) och tänker bara göra det jag får lust för.
Igår körde jag Living på förmiddagen. En klar majoritet av adelsös travárme hade inte sökt sig ut till banan så tidigt denna lördag. Men väl ute på banan satt en leende kusk bakom sin häst, som många skulle kalla värdelös. Men för mig är han allt annat än värdelös, och jag var så jävla glad när jag körde. Han var så fin :)

På kvällen kom Mathilda hit, vi var klyschiga och tog en varsin cider och satt ute och snackade hela kvällen. Det var trevlans, välbehövligt och alldeles för länge sen sist.
Skulle ha åkt ut till Barkarby på maskinmässan idag men vi hade kollat lite fel på dagarna, det stängde igår. Fan jag hade ju taggat till för att gå och dregla över nya Valtra- och John Deere-traktorer. men det blev lite fix hemma istället. Övningskörde på kvällen. Jag ligger ju lite efter jämfört med mina klasskompisar men det skiter jag i, jag är på gång.

Imorgon åker alla till skola/jobb, jag tänker lägga mig utanför huset, höja volymen och njuta av NRJ och steka i solen.
Håller på att få ihop några till på onsdag, är otroligt pepp på att inta en lämplig uteservering, beställa in en kall och sitta där hela kvällen. Än så länge är vi tre. Följ med den som vill!

Hem för återhämtning

I går bokade jag flygbiljett hem till Estocolmo. Så jag åker hem imorgon och åker tillbaka till skolan nästa lördag :) Vi har ändå ledigt från halva tisdagen liksom så jag tog ledigt. Ska bli så skönt! socialisera lite med folk där hemma, träna hästarna, övningsköra, och plugga lite. Inte mycket kvar att plugga men lite iaf, jag ska nog överleva pressen :P

Det märks att det är över snart. Folk är såhär otroligt less som vi alltid blir ett par veckor innan lov, alla blir sjukt lättretliga och jobbiga. Det knepiga nu är ju att vi aldrig kommer tillbaka hit när vi åker härifrån i juni. Inte helt kul!

Ewe och jag ska lämna tillbaka vårt stöldgods till skolans vd imorgon. I tvåan snodde vi en STOR Wången-flagga som var glömd hissad ute. Fan vad rädda vi var när vi tog den, men oh så fint det har vart här i stugan! Den har täckt en hel vägg och så har vi haft ljusslingor över den. Men sen fick en från fastighet syn på den och vi fick välja, antingen pröjsa femtusen eller lämna tillbaka. Vi tänker såklart inte betala, så vi gick ner till vd'n, som vi har lindat runt lillfingret senaste året. Och vi fick ha kvar den några veckor, men nu ska den iväg. Lite kul att vi lyckades ha den 1.5 år i alla fall. Det var kul så länge det varade!

Nej, om man skulle ta och packa lite? Ska släpa med mig vinterkläder hem på flyget så jag slipper det sen på studenten när bilen ändå kommer vara smockfull. Hoppas dom inte är kinkiga med övervikt imorn.

Puss!

RSS 2.0