Tävling

KM på klubben för en vecka sen, har glömt rapportera!
Han satte sig givetvis upp i platsliggningen, men vi fick ju ändå en femma där eftersom han satt still tack och lov.
Resten av momenten gick helt okej! Inga glänsare men helt klart nöjd med vår första tävling tillsammans. 146,5 poäng och en fjärdeplats (av nio) blev det. Grön rosett pryder nu jeppegrindarna i bilen! :)

Inväntar svar från Vällingby BK's tävlingsledare om de tar emot efteranmälningar. Missade såklart med en dag.. Annars finns det tävlingar i Värmdö, Danderyd och lite så framöver. Nu kör vi!

framsteg och bakåtkliv

I torsdags hade vi lite tävlingsgenomgång. Var och en fick gå igenom alla moment med kommenderingar. Vi var fyra stycken och jag och Lergo gick sist. Han var SÅ otålig och satt och pep och tittade på mig och undrade säkert varför just han fick sitta still längst.
Väl på "planen" fick han värsta tokrycket när han klarade ett moment. Jag klappade om han och lät lite glad, och då satte han världens fart! Fram och tillbaka, helt okontakbar. Helt överlycklig över sin prestation :P Tycker det är skitkul att han gillar det!
Han var jätteduktig på allt tycker jag. Apporten var klockren förutom att jag förde in apporten i munnen istället för att låta honom sträcka sig efter den. Läggande under gång var inte så klockrent, det har vi tränat på hemma nu. Ikväll ska jag ta en långpromenad och nöta lite under vägen. Resten känns okej, bara läggandet fastnar.
MEN och ett stort jävla men! Han har börjat slarva i platsliggningen. Och poängmässigt har man fasen inte råd med en hund som sätter sig upp eller går mot en! han har aldrig gjort det innan men senaste två träningarna på klubben har han varit riktigt ofokuserad på detta. Tänkte låna Diva ikväll och göra en platsliggning här hemma med dom två :P
Är jättetaggad för tävling på onsdag. Det får gå som det går, men klart jag hoppas på bra poäng! Funkar platsliggningen bra och resten okej så är jag nöjd!

Nya inköp

Var till Bromma zoo idag i väntan på att Sumpans bildelar skulle öppna efter lunch. Behövde köpa en karda för att få bort all jäääkla underull. Hon i affären föreslog och rekommenderade varmt Furminator (såklart, när pengarna ändå ska rulla liksom..) Jag slog till på en sån, det var ju lite kampanjpris dessutom och så fick man med ett par (små) flaskor med schampo som skulle hjälpa döda hårstrån att lossna snabbare. Hörde en kvinna i butiken som sa att det schampot funkade sååå bra. Så jag kanske gjorde en bra affär?
Testade den när jag kom hem och jäklar i mig vad det lossnade! Den tog inget av de fina överhåren men ullen lossnade verkligen. På Lergo syns ingen märkbar skillnad men efter några dagars användning kanske. Han verkade tycka det var skönt i alla fall :)
Köpte även en burk träningsgodis och en påse grisöron. Han fick ett grisöra och till min stora förvåning ville han inte ha det? Finsmakare det där. Bara för att jag valde bort parmabenet den här gången ;)

:)

Idag var det sista kurstillfället, buhu! Men vi träffas redan på torsdag igen. På grund av det pissande regnet så var vi bara tre ekipage idag, bra och dåligt. Bra för att Lergo var avslappnad för att det inte var så många att hålla reda på. Men man vill ju samtidigt ha lite störning och att han vänjer sig att vara bland andra med mig.
Men vi fick mycket tid med instruktörerna idag! En "ny" som varit med lite på ett hörn hittills. Han var jättetrevlig och tipsade om hur man kan få hunden att göra bra läggande under gång. Kommendera ligg och släng en godis på marken. Fungerade bra och mot slutet gjorde vi det bra utan godis!
Han lugnade även mina tävlingsnerver något. Jag sa att jag verkligen vill tävla men att jag är nervös över att skämma ut mig för att man har en så skällig hund. Han har själv schäfer och sa att det skulle jag absolut inte vara.
På torsdag ska vi ses igen som sagt, förhoppningsvis fler då, för att ha lite mer tävlingsgenomgång som jag förstod det. De ville hinna med det innan KM den 25. Jag är riktigt tävlingssugen nu! Självklart vill man ha 160 poäng men det känns ganska oviktigt just nu, det ska bli roligt att testa vad vi går för tillsammans när det verkligen gäller! :)

blääää

efter en stunds sömn och så efter nattjobbet tänkte jag köra en stunds träning med Lergo. Gick skit! Eller fot gick helt okej, men sen körde vi lite läggande under gång och herregud vad trögt det gåååår. Han lägger sig inte på stället, och han är ännu trögare att sätta upp sen. Behöver verkligen hjälp med detta på söndag! Urk. Avbröt det hela ganska fort, båda kändes mest sura och omotiverade. Hade inte med mig räven, kom jag på nu, såklart...

Vi åkte ner och badade istället, eller han gjorde det, jag tittade mest på ;) Första gången sen vi fick hem han och han älskade det! Hämtade pinnar och levde livet :)

Det där med att träna mer när man jobbar natt vetefan längre. Börjar bli trött i mössan nu och imorgon blir det nog så mycket sömn jag bara hinner med!

nedräkningen närmar sig

Nu börjar det bli riktigt kul att träna :) Har köpt en sån där räv-leksak, en lång tyggrej utan stoppning och så har den en pip i svansen. Lergo älskar den verkligen, och numer tränar vi helt utan godis och enbart med räven. Har den i fickan och när ett moment är över och väl utfört får han leka med den någon minut innan vi går på nästa moment. Fungerar riktigt bra, han taggar till mycket mer nu. Godis är han måttligt intresserad av.
Vi missade kursen igår pga att jag jobbade, veckan innan var det uppehåll pga att halva klubben skulle iväg utåt landet och göra något viltspårsgrej. Men på söndag kör vi igen. Då är det sista gången! Heldag, dvs fyra timmars träning. Hoppas vi kör igenom alla moment.
Har fölvak denna veckan men jag ska försöka ta mig tid varje eftermiddag och träna en halvtimme med honom innan jag åker och jobbar. Känner att vi har ganska bra koll på de flesta moment som vi har tränat ordentligt.

Platsliggning - Han har rest sig en enda gång under alla träningar. Om han bara kan skita i ala hundar runt omkring innan man lagt honom ner så är det inga större problem här. Måste bli lite kvickare i sättandet bara, han är lite trög där.
Inkallning - Här behöver vi bara finslipa att han sätter sig rakt när han kommit till mig.
Apport - Funkar bra för ettan, han släpper sällan numer. Är inte så orolig.
Tandvisning - Har vi faktiskt inte gjort på kursen, men jag är inte så orolig här heller.
Ställande under gång - Funkar bra! Han är snabb att följa med på fot igen när jag hämtar honom.
Läggande under gång - Har vi tränat minst på och funkar därefter. Långsam i läggandet.
Hopp över hinder - Tränar vi som sagt sällan på, får se på söndag om räven kan peppa honom!
Fritt följ - Bättre och bättre, behöver bara få till vänstersvängarna. Bättre kontakt vore inte fel men det fungerar ändå bra.
Linförighet - Samma som fritt följ.

Den 25 är det träningstävling på klubben. Blir ett litet genrep inför vår debut. Jag har inte anmält än men den 16 juni blir det på Vällingby!

RSS 2.0