Mycket träning idag :)

Idag hade vi "heldag" på kursen, vilket innebär fyra timmar. Det blev dock bara tre för de flesta, många hundar började bli rejält trötta i mössan och några av oss bröt där mot slutet.
Vi tränade ställande under gång. Lergo kan det absolut, och jag ska bara använda röst, inga handtecken. Måste bara försöka låta mer bestämd. Sen tänka på att lämna honom med höger fot, gå rak i kroppen, lite "kavalleristiskt" som hon sa, och alltså vara mer tydlig med kroppsspråket för hunden. Men det gick riktigt bra för oss i momentet!
Vi tränade lite apport också, och de var faktiskt imponerade av att vår träning gett resultat! Lergo sitter, de flesta gånger, lätt fem sekunder utan att släppa. känns riktigt bra =)
Hopp över hinder repeterade vi. MEN frågan är om inte prinsen har lite ont i höfter eller armbågar... Han är tveksam till att hoppa och ser väldigt skeptisk ut, även om han hoppar till slut. Får ta och ringa vår veterinär och rådgöra lite, kanske hitta något lämpligt glukosamintillskott eller liknande så länge. Tills vidare struntar vi helt i att hoppträna, han kan momentet nästan klockrent så vi behöver inte nöta i onödan.
Vi körde inkallningar med lite störning. Först gick vi två i taget och korsade varandras vägar. Kallade in samtidigt och hoppades att hundarna skulle korsa varandra utan problem. Lergo och hans "motståndare" kom av sig lite i tempot och kollade på varandra men efter en liten påminnelse var han snabbt på plats där han skulle.
Sen skulle inkallningen ske framför de andra, att hunden springer förbi alla. Inga problem här inte. Inkallningar och platsliggning känns väldigt säkra för oss tycker jag.
det var nog det vi gjorde idag. Han var väldigt taggad hela tiden, och det var en del nya hundar med vilket väckte hans vakt till liv. Skälla, yla, gnälla.. men han lugnar sig ju alltid efter en stund. Men så fort det blev lite oreda i gruppen skulle han skälla alla till rätta ungefär.
Nu på kvällskvisten blev det en timmes promenad också, Det är en trött vovve som ligger och sover i sin säng nu! Men det känns helt klart som att vi kan sikta på tävlingar i sommar, det börjar kännas riktigt bra. Fritt följ var väldigt bra idag!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0