du har plats 1826 i kön, tack för att du väntar

Dags att börja använda min kalender igen, nu snurrar jag till det lite känner jag. Jag är bra på att "glömma" och skjuta upp saker, nu har jag ju gjort det med lite halvviktiga grejer också. Veckan tillägnas telefonköer och tålamod i dessa köer. Ringa banken, kolla på bil, ev köpa bilen i fråga, boka läkarbesök, kirra ett läkarintyg där och skicka papper till Afa, ringa valla och höra om licenser, ev slänga ut lite pengar på en tränarkurs som känns helt onödig att gå med tanke på att jag gjort det förut. Dags att skriva en lista och börja bocka av.

saknad

Det är jobbigt att se alla bilder. Ju längre tiden går desto jobbigare blir det av någon anlending. Saknar honom så inåt helvete. Han var min ögonsten. Fyfan alltså jag minns de sista intervalljobben vi körde på banan, gåshud. Att lyckas med den förbättringen, det är jag stolt över.


KLIRR

Det går bra nu. Fick lönespecarna av chefen lagom till lunch. Satte fan maten hyggligt i halsen när jag såg hur många ören som tänkte landa på mitt konto imorgon. Känns sjukt bra, och i helgen blir det nog stan. Ett par nya jeans, vita tygpjucks till våren, och sen kanske unna sig något mer snyggt. Sen läggs resten undan för kommande kryssningar och annat kul och mindre kul.

Well, ledig tre dagar nu, värt att fira med ett par rutor marabou!

tre kronor

Imorgon bitti blir det frukost med radiosporten som sällskap, för Sverige spelar OS-kvart mot Slovakien klockan sex. Hinner dock inte höra hela matchen innan jobbet, men men! Nej det blir nog spikmattan en stund nu innan jag slocknar.


jag är INTE bitter

Takstolar som knäpper av som pistolskott, eller vattenledningar som fryser. Jag vet inte vad som kommer härnäst, men jag tänker fan fortsätta klaga på vintern.

-

Snö. Say no more.

Andreas: Om fyra månader är det midsommar hörni.
Jag: Om vi har tur kanske vi har fått se ett par tussilago till dess.
Asgarv i fyra sekunder, sen inser vi hur tragiskt det låter. Och hur hopplöst det känns :P



snart

Har haft en snöskyffel i handen hela dagen. Tant på promenad utbrast i förbifarten "Vilket vackert väder vi har!" varpå jag kollar upp, ser lite lagom förvirrad ut, rättar till mössan och kikar uppåt. Ja men se på fan solen skiner från en blå himmel. Har inte haft tid att kolla efter sånt.


Drömmer mig bort till en brännande het strand på Kreta. Där man sov bort en hel dag i solstolen, eller sträckläste den där deckaren så man glömde bort vad klockan var. Den stranden man låg och blundade och lyssnade på havet och bara njöt av tillvaron. Ner och bada lite när hettan blev alltför ansträngande. Sen gick man upp på rummet, tog en dusch och sen på med shorts och linne för att gå ut i stan och leta efter kvällens matställe. Lite tzatsiki och bröd, alltså jag skulle fan kunna leva på det. INGET slår grekisk äkta tzatsiki. Sen lite souvlaki på det, mmmmm. Vidare ut i kvällen och leta efter stället med den snygga servitören. Sitta och kolla på folk, dricka goda drinkar och käka vattenmelon.

Eller så kan man drömma sig bort till Gotland, det funkar jävligt bra det med. Glida runt i Visby, ta en glass i det där fiket på hörnet innanför muren, nedanför västerport. Ta en kall cider på någon uteservering, sitta på stranden halva natten och snacka skit med trevligt sällskap.

Eller Pölen, varför åka så långt? Det är guld värt att efter en tung arbetsdag, åka och hämt apizza och sen inta pölens riviera med ett par kompisar. Lägga sig i sanden medan solen går ner och bara älska att hämta andan.

Kollar ut genom fönstret och ser en meter snö, sexton minusgrader på termometern och bara massa problem. Men en dag kommer nog sommaren tillbaka. Jag struntar i om jag är vid pölen, på gotland eller på kreta. Jag kommer älska den här sommaren så jävla mycket, för vi är så jävla värda en bra sommar efter den här vintern!


good morning sunshine

Glömde ju nämna min underbara morgon. skulle ta ut hästarna dagen till ära, och jag behövde bara sätta en tå innanför stalldörren för att förstå att något var fel. Det kändes på något jävla sätt att något inte stod riktigt rätt till. Nej, just det, för vattnet hade frusit. Vårat vatten har aldrig frusit, men den här vintern då jävlar. Hästarna måste vart utan vatten hela natten, de stod och tryckte på ventilerna och slickade på vattenkopparna, stackarna :( Jag fick ju lite eld i röven eftersom jag hade en färja att passa och hade i alla fall planerat in en frukost. Springa med vattenhinkar och försöka låta alla släcka törsten innan dom fick gå ut. Tyckte rejält synd om dom :( Fick lite flashbacks från Wången när jag och Carro hade jour i ett av stallen när det var strömavbrott i nästan två dygn. Och inte en droppe vatten till hästarna, där kan man snacka panik.
Som tur är har vi så snälla inackorderingar, Lotta åkte iväg och shoppade vattenhinkar idag så nu har vi tankat upp inför eventuella strömavbrott/köldknäppar. Käre gode gud gör så att det inte blir strömavbrott inatt när stormen äter upp oss. Och snälla gör så att min bil inte snöar in.
Och blås bort snön framför mamma o pappas bil så dom kommer hem säkert imorgon <3


shoot me through the head

Idag skrev man i lite övertid i pärmen. Jag tror både jag och Sanna kände dom där utmattnings- och frustrations-tårarna bränna bakom ögonlockan idag. När vi stod i en lösdrift och försökte få tag på en häst som hade fått in grimmans nosrem i munnen. Unghäst, svårfångad, vill inte, behöver jag säga mer. Det kokade i hela mig, och ena sekunden aktade man sig för att få en spark från en irriterad pålle som tyckte man kom för nära, i nästa sekund torkar man tårarna som blivit av de sylvassa "snöflingorna" som har nålat en i ögonen hela dagen.
Och i jobbets stora fina maskinhall står stora fina traktorer med nya plogblad, blanka som silver. Men varför använda dom? Det är ju HELG herregud, förlåt jag glömde. Vi behöver ju inte åka och fodra våra hästar då. Vet inte hur många gånger jag trodde traktorn skulle kasa ner i diket.
Nog för att vi tjejer minsann är "lika starka och minst lika duktiga som killarna", men vafan, ibland önskar man att vi hade tillgång till en stark karl som kunde hänga på spettet på traktorn när det plötsligt inte sitter där, eller kan öppna foderhäckarna när dessa drivat igen med snö och is.

Kom hem och typ ramlade in genom ytterdörren. Bara tanken på att jag skulle laga mat till mig själv var ju deprimerande. Men det blev väl gott, typ. Blev inte som jag tänkt mig men mätt är jag och det får man väl vara glad för. Sitter och kollar på Lilla kycklingen på femman nu. Lagom lördagsunderhållning faktiskt. Känns inte som jag kan ta in mer komplicerade saker :P Klockan är snart åtta, får man sova då?

Idag är en skitdag. Skit rakt fucking igenom.


das auto

Alltså åh jag fick ett par nervsammanbrott i bilen idag. Skjutsade Hannah till flyget, och flera bilar blinkar åt mig. JAA JAG HAR BLÄNDAT AV?! Vafan blinkar ni åt! Sen märker jag själv att lysena är jäkligt högt ställda, klart som fan att det bländar även med halvljus. Hittar en knapp som verkar väldigt logisk för situationen, men det händer inte ett smack när jag rör den. Okej, dags att plocka fram instruktionsboken. Tyska, tyska?! Nej, blinka på ni, gör det, jag tänker (kan) inte göra ett skit. Sånt här gör mig så fruktansvärt irriterad. Audi tack!

Det blir en tuff helg framför sig om det nu blir snöstorm. Vi är ju bara tre som jobbar också, tagga till max alltså. Godnatt, kockan är nio, dags att sova.

Nu.är.det.inte.roligt.längre

Jag tror seriöst jag börjar gråta snart. Det ska komma 40-50cm snö i helgen, heeeelt insane. NÄR ska man få börja ens drömma om våren? Jag hade faktiskt börjat tänka på skinnjackan och tygskorna, men icke!! Blir så förbannad. SMHI säger att man ska hålla sig inne hela lördgasdygnet, och om man nu nödvändigtvis måste utanför dörren så ska man "ta det försiktigt". QUÉ?! Jag ska faktiskt nödvändigtvis ta mig ut hela helgen för jag ska jobba. OCH jag är ensam hemma hela helgen. Kul att stå och försöka skotta ut bilen på mornarna och ännu roligare om det blir strömavbrott på grund av det här lappmöglet.

Nej nu ska jag fan gå och lägga mig och hoppas jag vaknar up till gröna gräsmattor och strålande sol imorgon! Visst finns mirakel.

maaah

Crap! Jävla skitsnö, bror var tvungen att ploga hela jävla dan så inget bilkollande idag :( Får se om vi hinner i helgen.

tudiluuu

Jag hoppas min kära bror ringer mig snart och säger att han inte behöver åka ut på snö- eller saltjour idag, så vi kan åka och kolla på bil :) Och sen hoppas jag den bilen är fräsch och i en rimlig prisklass så kanske det blir katjing!

Innan bilkoll blir det i alla fall hästträning här på schemat. Ska ut med Otto och lufta hovarna lite igen.

Klockan är redan halv ett så jag borde kanske sätta lite fart nu istället för att nöta på soffan.

Vila i frid

Det var ju ett tag sen nu som det där fruktansvärda hände borta i Afghanistan. När två svenska fredssoldater fick sätta sina liv till i tjänsten. Jag har precis suttit och kollat igenom hela loggen som gjordes för att hedra soldaterna. Jag ville se klippet när flygplanet kommer till Sverige med kistorna insvepta i svenska flaggan. Jag hade inte sett det innan. Det är helt sjukt vad ont i magen jag får av att läsa alla kommentarer folk lämnat. "All heder åt våra svenska hjältar", "vi ska vara stolta över vårt land och våra fredssoldater", "tankarna går till familjerna". Självklart vet alla soldater att det finns risk för sitt liv när de åker på utlandstjänst, men det ska ju inte hända att en svensk fredssoldat dör. All heder åt dessa män, verkligen.



Gunnar Andersson och Johan Palmlöv
Possunt nec posse videntur - De gör det till synes omöjliga


en svart och en brun

Efter att ha stått med en kikare och glott ut genom köksfönstret och kollat så att lilla beteshagen var stängd överallt (alltså, sällan att jag skulle GÅ ner i den djupa snön bara för en sån sak), så tänkte jag låta pållarna sträcka på benen lite. De går ju i skogen hela vintern och där är det inte direkt inbjudande att springa runt. Så jag tog ner dom till betet och det var väldigt uppskattat! Konstigt ljus utomhus i kombination med mobilkamera gav pissiga bilder, men ändå, mina pärlor :)




the buddy system

Igår var en rätt trevlig dag tycker jag. Vi skulle sluta vid två så det var ett jäkla tempo på alla och vi hann göra massor, och hann till och med ha lunch. Så vid två åkte vi hem till Hannah och duschade och bytte om där. Stressade som fasen eftersom vi var lite sena, tre tjejer skulle dela på ett badrum och vara fördiga på 45 minuter... Men vi kom iväg i hyfsad tid och landade på Skytteholm där det var fika först. Sen var det möte i nästan tre timmar. Jag var lite rädd att jag skulle sitta och gäspa när koncern- och områdescheferna pratade på, men det var rätt intressant att lyssna på allting! Så tiden gick ändå rätt fort.
Sen var det middag, och jag som inte hade ätit annat än yoghurt på hela dan var vråååålhungrig. Så kommer det in en kycklingbit med lite (med betong på lite) ris och ännu mindre ringlad sås liksom. Men men, smakade bra i alla fall. Ett par glas vin till det så var jag nöjd!

Idag vardet sleepy morning som gällde för jag är ledig idag och imorgon. Ska nog ta och avsluta min storstädning som jag påbörjade förra veckan. När jag städar är det liksom två steg framåt, ett steg bakåt. Men någon gång ska jag väl få ordning.

Ska kanske ta ut ponnyn för en sväng i skogen också, det var länge sen gamlingen fick röra på benen men han verkar vara laddad som tusan. En 23-åring som taktar ut i hagen liksom...

Nej chilla vidare en stund innan jag tar tag i mitt liv :P

iih

För vem ska åka och kolla på bil i veckan! Nu håller jag alla tummar jag har för att den ska vara fräsch och för att jag ska få lånet så den kan bli min. Tar med min kära bror som expert:)

helgen är slut, YES

Nej jag är inte ironisk. När man jobbar helg vill man bara att det ska bli måndag. Det är en ljuuuuv syn att knalla in i fikarummet måndag morgon och inte ha sällskap av två, utan typ åtta kollegor. Det är lite slitigt att jobba helg, och den här helgen har mitt humör varit kört i botten. Men nu har jag badat lite jacuzzi och käkat några gelehjärtan så jag blev faktiskt lite piggare.
För övrigt tänkte jag fortsätta klaga. Min kropp börjar säga ifrån att jag jobbar fast jag gått med lite feber senaste två veckorna. Den har kommit och gått, likaså halsont, bihåle-ont, allmän förkylning. idag har jag haft ont i varenda jävla led och varenda jävla muskel i hela kroppen. Hoppas man känner sig ett par centimeter smidigare imorgon.
Tisdag blir lite spännande. Upptaktsmöte i företaget, tre timmars möte med koncernchefen och områdescheferna, wohoo. Sen middag på det. Det ryktas om att eftermiddagen inleds med bastu och bira, men det får vi väl se hur det blir med den saken :P Men det blir nog kul att se vad det där mötet innebär!



strandsatt

Jag hade TUR som hann hem med tjugo i femfärjan efter jobbet idag. För fem gick det nämligen ingen färja. För den gick SÖNDER. Det har hänt typ en gång tidigare så länge jag levat, men nu var den alltså trasig då. Och ska vara det till fyra inatt. Hoppas den går igång tills jag ska till jobbet imorgon bitti... Annars blir det ju lite smått problematiskt. Nu kan man verkligen snacka strandsatt på en ö.
Det komiska var ju att jag hade stressat som en galning för att hinna ta in hästarna och sen duscha och byta om för att åka till Ekerö så fort jag kunde. Skulle hämta thaimat och sen åka till jobbet och käka med Hannah, som har fölvak. Men det blev ju lite ändrade planer så att säga.
Stackars Joel och company som skulle åka kryssning ikväll! Det gick ju inte heller. Färjejävel :P Snacka om att vi är beroende av den.

Men ja, nu ska jag inte vara uppe så jättelänge till, vore trevligt att vara lite pigg på jobbet någon enstaka dag.. Joel tyckte jag skulle komma över till dom hos Nichlas en stund men jag tror jag dejtar kudden snarast. Imorgon ska vi fira Sabina! :) <3 Min 20-åring.

moneybrother

i want a hold, a night like that with you again


Och den låten är sååå sommar för mig. Guuuuud vad det gärna får bli sommar nu!


livskvalitet

Sov till halv tio idag, ååh så skönt :D Fick hjälp av pappa i stallet, och sen hjälpte han mig sela Otto, så körde jag iväg med han en sväng. Han var så himla fin, körde en rejäl motionstur borta på banan och han är ju helt underbar att köra. Springer med spetsade öron och trampar på med ett jäkla kliv. Man kan inte annat än att bubbla av lycka bakom den hästen.
Sen har jag varit väldigt duktig och städat hos mig. Röjt undan en hel del gammal skit som bara legat och skräpat hur länge som helst. Är ganska långt ifrån klar men en bra bit på väg. Mitt bombnedslag ska nu bli en trevlig plats att bo på så att säga :P
Sen har jag bakat en kladdkaka, lagat mat åt min kära mamma, plockat in disken, många poäng till mig idag måste jag ju säga! Nu ska jag bosätta mig i soffan med kladdkaka o vispgrädde!


no matter what


Kalla mig matadoren

Igår var ju en smått galen dag på jobbet. Lång var den också, för vi skulle frysmärka alla 80 ettåringar. Så alla var på jobbet klockan sex, pigga och glada (nåja, alla stod på benen och hade ögonen öppna). Men vi hann inte särskilt långt innan någon kom in och ropade att en kossa var lös. Det går ju typ tio kor och en stor tjur framför stallen. Jahapp, vi springer dit och ser att en "liten" kossa är ute och springer. Så får jag syn på att en grind är öppen på andra sidan :O Jag och Hannah började springa men då kom kossan studsandes mot oss i vilda bocksprång, och det tog högst en halv sekund innan vi gömt oss bakom en bil. Och när mamma mu vände bort huvudet för ett par sekunder tog jag tillfället i akt och kutade järnet för att komma bort till grinden. Jag tror jag slutade andas för några sekunder, jag är så jävla rädd för kor! Hade hon kommit efter mig hade jag nog svimmat och gjort platt fall på marken.
Sen rullade hela dagen på med projektet frysmärkning. Åka och hämta hästar där, lämna dom där, hämta nästa och lämna där, hoppsan transporten gick SÖNDER och vi fick fyra lösa hästar (!) Lite panik för en stund kan man ju säga, men det var ingens fel och ingen kom till skada som tur var.
Utöver detta hade jag och Andreas en väldigt givande (hm..) diskussion när vi skulle gå och fösa ett gäng hästar till en hage. Fyyyyfan vad vi skrattade, "Tack för att du väntar!" ett hysteriskt roligt internskämt... Sen skulle Hannah komma och hämta oss och då var det väl sidådär en decimeter ifrån att hon klipper två hagstaket när hon ska impa på oss med en fin sladd.... Jag tror jag sitter på sanningen om varför den damen inte har körkort ;)
Ja det är sånt här som gör våra dagar lite smått intressanta ibland. Ena dagen har vi lösa hästar, eller en traktor med vagn i diket, centimeter från att välta. Eller en lös ko, varför inte liksom? Men det gör ju vardagen lite roligare :P
Var helt slut när jag kom hem igår, vi jobbade över för att hinna klart frysmärkningen. Och när klockan ringde i morse hoppades jag för några sekunder att min smygande bihåleinflammation skulle ha förvärrats under natten så jag kunde vara hemma. Men sånt händer ju inte, jag blir ju bara sjuk när det är som mest olämpligt. Brutalt trött var i alla fall ordet.

Idag däremot var jag hemma redan klockan fyra, skönt :D Ska nog ta och äta lite chokladglass och njuta av tanken på att jag är ledig imorgon. Att jag sen ska jobba sju dagar i rad är ett senare bekymmer liksom, nu finns bara min lediga torsdag i tankarna.


När jag blir stor

Dagens vuxenpoäng: Byter bank


gillar er

Jag tror jag gillar mitt jobb alltså. Idag har vi bara garvat hela dan, jävlats med varann och haft en skön stämning. Jag gillar er allihop faktiskt :)
Nu sitter jag och mumsar på godiset som jag köpte i Sveg igår. Stockholms godishyllor har ju en del att lära så att säga.

Nähä, nu är det Familjen Annorlunda. Sen tidig sänggång för imorgon ringer klockan redan vid fem. Ska frysmärka alla unghästarna imorgon så det blir full rulle!

mjau

Nyss hemkommen efter en trevlig helg i Lofsdalen :) Så jävla bra klaffat med att typ alla blev sjuka under helgen också. Det som skulle bli fylla varje kväll och after-ski blev hemmakvällar med ett par cider på sin höjd och tidiga dejter med kudden. Men det var trevligt ändå!
Vi kom hem vid sju. Hade först räknat med att komma hem typ ETT inatt, men sen gick alla med på att gå upp tidigt så vi kom iväg istället. Najsbaajs att komma hem tidigare eftersom jobbet kallar imorgon.

Nä nu är det Köping som gäller faktiskt!




Det gnager ett stort fett hål i mig


jag och min jävla tajming

Tajming, timing... Hur fan stavar man? :P
Well, som vanligt när det är något KUL på gång så åker jag på en brakförkylning. Typ Kretaveckan, TYP LOFSDALEN. Vafan ska jag vakna och känna mig sjuk dan innan? Onödigt, sjukt onödigt. Men jag viker mig inte, jag pimplar echinagard (kärlek, flaskan är dock snart slut), och esb... ja nånting mot halsen. Maxdos, överdos, vem bryr sig? Bara jag blir friskare snart.
Har nu packat ner det mesta tror jag faktiskt. Myskläder, lite utgångskläder, täckbraller, långkallingar, uggs, ja vad mer kan man behöva? Ett flak cider såklart, inte glömma :P

Nej, nu blir det lite tv, en kopp te och lite godis! :)

RSS 2.0